Actualitat

Arrimadas: “Proposem un nou model de finançament de les CCAA just, transparent i que garanteixi serveis bàsics com la sanitat o l’educació”

by cscatalunya — 8 maig 2016 @ 16:34
Comparte

• La líder de Ciutadans a Catalunya participa, juntament amb el responsable de l'àrea econòmica, Luis Garicano, en la presentació sota el títol ‘Finançament de les comunitats autònomes’

Barcelona, diumenge 8 de maig de 2016.

“Proposem un nou model de finançament de les comunitats autònomes (CCAA) just, transparent i que garanteixi serveis bàsics com la sanitat o l’educació”. Així ho ha dit la líder de Ciutadans (C’s) a Catalunya, Inés Arrimadas, en la presentació de C’s sota el títol ‘Finançament de les comunitats autònomes’, on ha exposat, juntament amb el responsable econòmic de C’s, Luis Garicano, la seva proposta de sistema de finançament. Arrimadas ha alertat que actualment Espanya té un “model de finançament opac, que no garanteix l’equitat i que es regeix per criteris arbitraris”. 

Per millorar-ho, la líder de C’s a Catalunya ha destacat la necessitat d’arribar a “consensos en aquesta nova etapa política per abordar des del rigor grans reptes com aquest”. Per a això, ha plantejat comptar amb “l’opinió de persones independents i expertes” i que no sigui una qüestió utilitzada “per enfrontar als territoris, com fan altres partits”, sinó per “donar solucions i bons serveis als ciutadans”. Arrimadas ha explicat que Ciutadans aposta per un model inspirat en l’alemany, però “millorat i adaptat a la nostra realitat”.

 

A més, ha dit que “és necessari una clara definició de les competències de les diferents administracions per evitar les duplicitats actuals que costen tants diners als espanyols”. I ha aprofitat per recordar a les altres forces polítiques que “ningú va dir que fos fàcil reformar Espanya, però després de les noves eleccions caldrà posar-se d’acord per impulsar reformes bàsiques com el model de finançament autonòmic”.

En una presentació a l’Hotel Barceló Sants de Barcelona, Inés Arrimadas ha assegurat que des del seu partit no renunciaran a dur a terme aquestes reformes “com ha fet el propi president de la Generalitat”, que ha aprofitat el que funciona malament a Espanya “per justificar solucions màgiques com el separatisme”“Des de C’s reivindiquem millores per als catalans però dins d’un projecte comú que es diu Espanya i Unió Europea”.

Per la seva banda, Luis Garicano ha recordat que la Proposició No de Llei (PNL) presentada per Ciutadans en aquesta legislatura al Congrés dels Diputats aposta per “un model transparent i equitatiu que garanteixi principis com la coresponsabilitat fiscal i l’autonomia financera”. I ha assenyalat que “és el moment de canviar el que no s’ha fet bé fins ara perquè els polítics han de solucionar els problemes en lloc de generar-los”.

En relació a la possible confluència d’Esquerra Unida i Podem per a les eleccions del 26J, la líder de C’s a Catalunya ha apuntat, en declaracions als mitjans de comunicació posteriors a l’acte, que “si Pablo Iglesias decideix ajuntar-se amb Esquerra Unida ja no podrà dir que és un partit nou”. “IU és un partit antic amb idees velles que ha participat juntament amb el PP i PSOE en qüestions com la gestió de les caixes d’estalvis”, ha afegit.

I sobre la convocatòria de les eleccions, Arrimadas ha manifestat que des de C’s s’ha “intentat fins a l’últim moment arribar a acords” i ha assegurat que Ciutadans “continuarà sent el vot que serveix per dialogar i arribar a acords, regenerar Espanya i donar estabilitat”.

Volver a ACTUALIDAD