Actualitat

Carrizosa: “Nous contractes atorgats a dit, prescripció d’infraccions i cap explicació. És així com CDC vol refundar-se?”

by cscatalunya — 10 maig 2016 @ 16:07
Comparte

• El portaveu parlamentari assegura que la Proposició de Llei de C’s sobre pobresa energètica “és la solució legal per dotar a les persones més vulnerables dels subministraments bàsics”

Barcelona, dimarts 10 de maig del 2016.

“Nous contractes atorgats a dit, prescripció d’infraccions i cap explicació. És així com CDC vol refundar-se?”. Així s’ho ha preguntat el portaveu parlamentari de Ciutadans (C’s), Carlos Carrizosa, després de la compareixença de la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, al Parlament a petició de C’s per l’informe de l’Oficina Antifrau de Catalunya sobre el règim d’incompatibilitats dels alts càrrecs de la Generalitat per part de l’anterior director de Tv3, Eugeni Sallent. “Borràs no ha donat explicacions perquè l’expedient sancionador ha prescrit”, ha criticat.

“La conselleria de Governació, on va estar el focus més gran de corrupció a Catalunya, és responsable de controlar la funció pública i l’habitatge”, ha destacat després de lamentar que l’Associació Catalana de Municipis (ACM) hagi adjudicat un contracte de 740.000€ a una empresa de dos alts càrrecs de CDC, Ramon Llastarry i Josep Recaredo. “Aquest últim ha estat precisament l’assessor en transparència de la consellera Borràs”, ha alertat.

Sobre l’admissió a tràmit de la Proposició de Llei de Ciutadans en matèria de pobresa energètica per part de la Mesa del Parlament, Carrizosa ha defensat que “és la solució dins de la legalitat per dotar a les persones més vulnerables dels subministraments bàsics”. I ha recordat la mala gestió de la Generalitat en aquest assumpte: “El govern només va gastar un 20% del fons de 5 milions d’euros destinat a pal·liar els efectes de la pobresa energètica”. 

“Els propers pressupostos han de comptar amb una partida que cobreixi l’assistència a les persones que no poden pagar la llum”, ha proposat després d’insistir que “és un tema molt seriós com perquè la Generalitat ho utilitzi en la seva política d’enfrontament institucional”.

Volver a ACTUALIDAD