Actualitat

Joan García: “És imprescindible adaptar el model de Formació Professional dual a la realitat laboral catalana”

by cscatalunya — 13 maig 2016 @ 08:14
Comparte

El portaveu de C’s en la comissió d'Empresa destaca que “la fugida d'empreses a Catalunya és una realitat preocupant” i insta a la Generalitat generar estabilitat jurídica

“És imprescindible adaptar el model de Formació Professional dual a la realitat laboral catalana perquè les PIMES puguin accedir al programa actual”. Així ho ha dit el portaveu de Ciutadans (C’s) en la comissió d’Empresa i Coneixement, Joan García, durant el debat d’una Proposta de Resolució de C’s sobre la col·laboració entre les universitats i les empreses, que s’ha aprovat. I ha apostat per “la transferència de coneixements a través de programes de col·laboració amb l’experiència com a mètode de transmissió”. “A C’s volem més places i més informació per accedir a la formació dual”, ha afirmat.
En relació a la Proposta de Resolució de C’s sobre les mesures de diagnòstic de processos de deslocalització d’empreses, el diputat ha volgut “evidenciar que la fugida d’empreses a Catalunya és una realitat” i insta a la Generalitat a “reconèixer aquestes dades tan preocupants”, causades en algunes ocasions per “raons polítiques”. Per això, ha assegurat que “C’s seguirà treballant per impulsar mesures que ajudin a solucionar aquest greu problema”.

Sobre la Proposta de Resolució de C’s en relació a la política industrial, aprovada per unanimitat, Joan García ha destacat la necessitat “d’impulsar l’economia catalana a través d’un model més ampli d’indústria, que inclogui serveis associats del procés industrial”. A més, considera que “cal posar-se al dia en infraestructures de telecomunicacions perquè són essencials per als projectes empresarials en aquest sector”.

Volver a ACTUALIDAD