Actualitat

Joan Garcia a Baiget: “La seva incapacitat per evitar deslocalitzacions està afectant els emprenedors i els autònoms i està degradant la industria de Catalunya”

by cscatalunya — 19 maig 2016 @ 14:15
Comparte

· Soler proposa, en l’àmbit de la salut bucodental, “instaurar la formació continuada dels professionals o augmentar la cartera pública de serveis odontològics”

Barcelona, dijous 19 de maig de 2016.

“La seva incapacitat per evitar deslocalitzacions està afectant els emprenedors i els autònoms i està degradant la industria de Catalunya”. Així li ha dit el diputat de Ciutadans (C’s), Joan Garcia, al conseller d’Empresa, Jordi Baiget, durant el debat de la interpel·lació de C’s sobre la política empresarial. Garcia li ha retret al conseller que “la inacció del Govern per evitar que les empreses marxin de Catalunya deslocalitzen també coneixement i experiència”.

El diputat de C’s li ha dit a Baiget que la seva obligació és “parlar amb empreses i treballadors i trobar sinergies amb el govern d’Espanya”. En aquest sentit, Garcia li ha proposat “desenvolupar mesures de segona oportunitat que permetin al treballador emprendre un nou projecte i incorporar-se a una altra empresa” i li ha traslladat la necessitat de treballar en aquesta línia “per transformar les situacions de risc en oportunitats i fer una política de retorn que reverteixi la situació actual” 

Per la seva part, el diputat Jorge Soler ha destacat que per Ciutadans “la salut dels catalans és una prioritat en tots els àmbits”, entre ells la salut bucodental. En aquest sentit, Soler ha apuntat que “cal implantar un programa més ambiciós del que hi ha actualment” perquè les dades a Catalunya són “inquietants”: 250 mil menors de 12 anys tenen càries, 4 milions i mig de 12 o més tenen caries en dents permanents, més de 100 mil majors de 65 anys no tenen cap dent i es preveu que 165 catalans morin aquest any per càncer oral “ja que el 85% dels casos es diagnostiquen en fase tardana”.

Per això, Soler ha destacat la necessitat “d’una millora dels serveis odontològics a la sanitat publica, un marc que protegeixi als usuaris i canvis en la formació odontològica que tinguin com estratègia final guanyar en garanties per a la ciutadania. I li ha dit al conseller de Sanitat, Toni Comín, que “aquestes propostes són assumibles pel govern i només cal voluntat política”“La salut de les persones és un pilar bàsic i irrenunciable per garantir una societat més justa i unida”, ha afegit.

Volver a ACTUALIDAD