Actualitat

Vílchez a Bassa: “Volem el compromís del Govern i un calendari d’actuació perquè és inadmissible que hi hagi nens en situació de risc a Catalunya”

by cscatalunya — 19 maig 2016 @ 16:10
Comparte

· El diputat Francisco Domínguez assegura que “si volem una societat sostenible és imprescindible garantir la seguretat mediambiental”

Barcelona, dijous 19 de maig del 2016.

“Volem el compromís del Govern i un calendari d’actuació perquè és inadmissible que hi hagi nens en situació de risc en llista d’espera per ser protegits”. Així li ha dit la diputada de Ciutadans (C’s), Laura Vílchez, a la consellera de Benestar, Dolors Bassa, al debat de la moció de C’s sobre les polítiques d’atenció a la infància i a l’adolescència, aprovada al ple del Parlament.  I li ha advertit que “la seva obligació és treballar perquè els gairebé 7.000 infants i joves en situació de risc o desemparament que té l’administració al seu càrrec tinguin un bon futur”.

 

Vílchez ha alertat que “el sistema de protecció a la infància a Catalunya falla abans, durant i després de l’aplicació d’una mesura protectora dels infants i adolescents en aquesta situació” i per solucionar el problema ha apostat per “posar l’accent en la prevenció i el seguiment”.

 

En aquest sentit, la diputada de C’s ha plantejat “rebaixar la sobrecàrrega de feina que les retallades van portar als equips d’atenció a la infància i adolescència” i ha instat a la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) que “elabori un protocol capaç d’homogeneïtzar la qualitat de les condicions dignes exigibles a tots els centres que acullen a menors desemparats i que reben subvencions públiques per desenvolupar aquest servei”. “Aquestes propostes de C’s no necessiten diners sinó optimitzar i prioritzar bé els recursos que ja tenim a l’abast”, ha afegit.

 

D’altra banda, el diputat Francisco Domínguez ha dit al debat de la moció de C’s sobre la seguretat mediambiental, que s’ha aprovat, “si volem una societat sostenible és imprescindible garantir la seguretat mediambiental”. A més, ha defensat “potenciar el cos d’agents rurals perquè puguin fer el seu treball en millors condicions perquè siguin més eficients i es puguin coordinar amb altres serveis per formar una estructura més completa”“Els agents rurals tenen ganes de treballar i un alt grau d’exigències però pocs recursos”, ha lamentat. I ha afegit que el fet que s’hagi aprovat la moció de C’s demostra que “quan es deixen les diferències de costat és possible posar-se d’acord per treballar junts pels problemes que afecten als ciutadans”.

Volver a ACTUALIDAD