Actualitat

C’s aconsegueix que el Parlament aprovi per unanimitat la seva proposta per millorar la transparència i la gestió de la Renda Mínima d’Inserció

by cscatalunya — 25 maig 2016 @ 13:48
Comparte

Sonia Sierra afirma que “que la número dos d’Antifrau hagi ocupat càrrecs de confiança a CDC explica que les dades sobre corrupció siguin escasses en la memòria del 2015”

“L’Administració Pública a Catalunya ha de ser un exemple de transparència i de bones pràctiques”. Així ho ha defensat la portaveu de Ciutadans (C’s) a la comissió d’Afers Socials, Noemí de la Calle, després que alguns ciutadans que van presentar un recurs al departament de Benestar per no rebre la Renda Mínima d’Inserció l’hagin retirat per poder rebre-la.

Al debat de la Proposta de Resolució de C’s sobre els processos de tràmit de la Renda Mínima d’Inserció, que s’ha aprovat per unanimitat, Noemí de la Calle ha destacat la importància “d’elaborar un informe dels ciutadans que van renunciar als seus drets per la informació errònia que va donar l’Administració”. A més, considera necessari “informar del succeït i prendre mesures per rescabalar a un dels col·lectius més necessitats i desfavorits de la societat”.

D’altra banda, la diputada Sonia Sierra ha alertat en la Comissió d’Afers Institucionals del Parlament que “que la número dos d’Antifrau hagi ocupat càrrecs de confiança en CDC explica que les dades sobre corrupció siguin escasses en la memòria del 2015”, sobre l’informe de la directora adjunta de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Maite Masià, en relació al ‘Cas Palau’, que indica que les irregularitats ‘no tenen res a veure amb el finançament de cap partit polític’.

Després de la compareixença del director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, per presentar la memòria corresponent a l’any 2015, Sierra ha lamentat que “les xifres del document sobre irregularitats són escasses tenint en compte els casos de corrupció a Catalunya”. A més, ha criticat que aquest organisme“ha tramitat el 38% de les denúncies que rep, que són només 63 expedients”. Per això, li ha preguntat a De Alfonso “quant costa als catalans aquesta oficina i quins beneficis els hi reporten els seus serveis”, al que el director d’Antifrau no ha contestat.

 

Volver a ACTUALIDAD