Actualitat

Jean Castel sobre els aldarulls al barri de Gràcia: “Cal impulsar mesures de control, previsió i polítiques de prevenció”

by cscatalunya — 25 maig 2016 @ 16:25
Comparte

El portaveu de Ciutadans a la comissió d’Interior alerta que “l’índex de seguretat ha baixat a la ciutat de Barcelona”

“Cal impulsar mesures de control, previsió i polítiques de prevenció”. Així ho ha dit el portaveu de Ciutadans (C’s) a la comissió d’Interior, Jean Castel, després de la compareixença al Parlament del Director General de la Policia, Albert Batlle, per explicar les protestes dels okupes contra el desallotjament d’un banc al barri de Gràcia de Barcelona.  A més, ha valorat l’actuació dels agents policials: “van ser 10 hores de moments complicats i actuacions premeditades”, com han demostrat les motxilles trobades amb artefactes i ampolles amb benzina.

Jean Castel ha recordat al Director General de la Policia que en l’anterior comissió d’Interior li va destacar que“l’índex de seguretat ha baixat a Barcelona” i que li va preguntar si tenia “res a veure amb l’actual govern de la ciutat”. “L’evidència és la que veiem de manera constant, hi ha indicadors i declaracions per part de membres del govern municipal que ens esgarrifen”, ha assegurat.

D’altra banda, la portaveu de C’s a la comissió de Cultura, Sonia Sierra, ha criticat que al portal ‘Culturcat’ de la web institucional de la Generalitat “es mostrin alguns elements propis de la Comunitat Valenciana com si fossin elements de la tradició catalana”, com és el cas de les Falles de València, el Jardí Botànic de València i la Ciutat de les Arts i de les Ciències, que es presenta “com un dels museus científics catalans”.

 

En el debat de la proposta de resolució de C’s sobre les ingerències culturals, Sierra ha alertat que aquesta qüestió “ha provocat l’enuig de molts ciutadans de la Comunitat Valenciana i de la majoria dels representants polítics” i per això ha demanat a la Generalitat que “vetlli per la relació de bon veïnatge i no provoqui més conflictes amb aquest tipus d’accions”“La cultura catalana ja és prou rica com per manllevar el patrimoni de la comunitat veïna”,  ha afegit.

Volver a ACTUALIDAD