Actualitat

Carmen de Rivera: “És fonamental la formació dels reclusos per a la seva reinserció i garantir la seva seguretat i la dels funcionaris de presons”

by cscatalunya — 26 maig 2016 @ 13:49
Comparte

José María Espejo-Saavedra demana al conseller Carles Mundó “que la Generalitat convoqui places per a l'Administració de Justícia de Catalunya

“És fonamental la formació dels reclusos per a la seva reinserció i garantir la seva seguretat i la dels funcionaris de presons amb més personal”. Així ho ha assegurat la diputada de Ciutadans (C’s), Carmen de Rivera, després de la compareixença del director general de Serveis Penitenciaris, Amand Calderó, per informar sobre les línies d’actuació en matèria de política penitenciària. Després de reunir-se amb representants sindicals que negocien en temes de serveis penitenciaris, ha explicat que “estan preocupats per la seguretat dels funcionaris i dels interns”.

La diputada de C’s ha dit que “els treballadors que es senten protegits exerceixen millor el seu treball”. Per això, ha proposat “contractar més personal per garantir l’ordre i la seguretat i convocar els processos de selecció de personal de tractament” i també “de tècnics especialistes, que no es convoquen des del 2010”.Al 2014 el Parlament va aprovar crear un protocol per prevenir les situacions perilloses que es puguin donar”, ha recordat.

Carmen de Rivera ha destacat que els sindicats també reclamen “classificar els graus de les agressions i incloure també la temptativa d’agressió, que en aquests moments no consta”. I ha apostat per “fer un estudi en aquesta matèria o traslladar les conclusions d’estudis ja fets sobre agressions als centres de presons per a adults per evitar situacions conflictives”.

Per la seva banda, el diputat José María Espejo-Saavedra ha advertit que el fet que la Generalitat no convoqui places per a l’Administració de Justícia de Catalunya és una “qüestió política” i li ha demanat al conseller de Justícia, Carles Mundó, que “es preocupi per saber per què els opositors marxen de Catalunya”. “Això té a veure amb que la Generalitat no els ha tractat bé i no els ha retornat la paga extra”, ha lamentat.

A més, el diputat de C’s li ha retret al conseller que “prefereixi que els funcionaris estiguin en situació d’interinitat i precarietat” en lloc de convocar les places, quelcom suposa “discriminació, falta de garantia d’independència i falta d’adequació al servei públic”. I ha criticat la proposta de la Generalitat de convocar concursos “per seleccionar a dit als aspirants en lloc de seleccionar-los per requisits de mèrit i capacitat”.

Volver a ACTUALIDAD