Actualitat

Carlos Carrizosa: “C’s ha presentat més iniciatives socials des de l’oposició que la Generalitat, que no ha presentat ni un sol projecte de llei”

by cscatalunya — 2 juny 2016 @ 11:15
Comparte

El portaveu parlamentari assegura que el de Puigdemont “és el Govern de la inestabilitat, l'opacitat i la inacció davant l'emergència social a Catalunya”

“Ciutadans ha presentat més iniciatives socials des de l’oposició que la Generalitat, que no ha presentat ni un sol projecte de llei en aquest sentit”. Així ho ha assegurat el diputat de Ciutadans (C’s), Carlos Carrizosa, durant el debat de la interpel·lació de C’s sobre la inacció de la Generalitat davant la situació d’emergència social. I ha posat com a exemples algunes de les mesures impulsades pel seu grup parlamentari: “ajudes a famílies amb fills menors a càrrec, pal·liar els efectes de la pobresa energètica, la gratuïtat dels llibres de text, incentivar contractes de lloguer social, la racionalització dels deures, prevenir els abusos a menors en l’àmbit escolar, protegir els drets del col·lectiu LGTBI”, entre d’altres propostes.

Carlos Carrizosa ha destacat que “la Generalitat és el govern de la inestabilitat, l’opacitat i la inacció davant l’emergència social a Catalunya”, en referència als quatre mesos de legislatura del govern de Carles Puigdemont. A més, considera que, “després de l’enfonsament del govern d’Artur Mas”, JxSí ha embarcat als catalans “en una barca dirigida per dues forces polítiques antagòniques que remen en sentit contrari i amb uns socis antisistema que els dificulten la navegació”. I ha afegit que “naveguen sense rumb cap a Ítaca distraient al passatge i sense resoldre els seus problemes”.

Sobre els pressupostos de la Generalitat per al 2016, que es debatran la propera setmana al ple del Parlament, ha lamentat que la partida destinada a Acció Exterior “augmenta en un 70% mentre que la inversió en sanitat només ho fa en un 3,8%”.

 

El diputat de C’s ha apostat per “actualitzar la cartera de serveis socials”, que no s’actualitza des del 2011, i ha dit que “és legítim” que la Generalitat tingui un projecte independentista però ha defensat que “cap polític pot saltar-se les lleis ni les sentències dels tribunals”. “A C’s volem una Generalitat que treballi per solucionar els problemes dels catalans i no un govern que la seva primera preocupació sigui la separació”, ha resolt.

Volver a ACTUALIDAD