Actualitat

Ciutadans (C’s) aconsegueix que el Parlament aprovi la seva proposta per millorar la salut odontològica dels catalans

by cscatalunya — 2 juny 2016 @ 18:01
Comparte

• García aposta en una moció de C’s sobre la política empresarial per “generar eines que evitin les deslocalitzacions d’empreses a Catalunya”

Barcelona, dijous 2 de juny del 2016.

El diputat de Ciutadans (C’s), Jorge Soler, ha celebrat que el ple del Parlament hagi aprovat per unanimitat la seva proposta per “millorar la salut odontològica dels catalans” perquè és un “pilar bàsic i irrenunciable per tenir una societat més justa i una de les prioritats dels catalans” i del seu partitDurant el debat de la moció de C’s sobre política sanitària, Soler ha alertat que “cal donar resposta a molts aspectes sanitaris que actualment no estan ben garantits a Catalunya en aquest àmbit”.

Per fer-ho, el diputat de C’s ha destacat “la necessitat d’augmentar les prestacions públiques per garantir l’accés de tothom a l’atenció odontològica” i ha plantejat potenciar “la política de prevenció de la sanitat odontològica pública i la formació dels professionals per donar més garanties a la ciutadania”“Aquestes mesures que proposa Ciutadans són viables i assumibles pel Govern si té la voluntat de millorar la salut dels ciutadans”, ha dit Soler. I ha mostrat la seva “satisfacció” perquè tots els grups parlamentaris hagin donat suport a la seva proposta ja que “és important que es destinin els diners a aquelles coses que solucionin les necessitats reals de tots els catalans”.

Per la seva part, el diputat Joan García ha defensat una moció de C’s sobre la política empresarial, que s’ha aprovat, i ha apostat per “generar eines que evitin les deslocalitzacions d’empreses a Catalunya” per evitar la pèrdua de més companyies com Ercros, Covestro o Delphi, que suposa “un cop dur a l’ecosistema empresarial català”. A més, ha instat a la Generalitat a “no multar als comerços per temes lingüístics” i a “impulsar la llei de segones oportunitats pels emprenedors”.

D’altra banda, la diputada Noemí de la Calle li ha advertit a la Generalitat que per fer front a l’emergència en l’àmbit de l’habitatge no és suficient amb crear “una llei que incorpori els elements suspesos pel Tribunal Constitucional perquè la tornarà a suspendre”, sinó que utilitzi les competències que té en matèria de serveis socials “enlloc de gastar els recursos en estructures d’estat”. En aquest sentit, De la Calle li ha retret a la Generalitat que “no utilitza aquestes competències en benefici de la ciutadania perquè si hi ha millores ja no seria vàlid el seu discurs victimista que per solucionar els problemes dels catalans cal sortir d’Espanya”. I li ha assegurat que des de Ciutadans continuaran treballant des dels ajuntaments i també des del Congrés dels Diputats “per solucionar aquesta emergència social”.

Volver a ACTUALIDAD