Actualitat

Espinosa: “A C’s preferim invertir els diners en combatre la pobresa i en construir escoles i hospitals que en construir un Estat”

by cscatalunya — 8 juny 2016 @ 13:26
Comparte

El diputat de C’s insta a la Generalitat a “negociar un millor sistema de finançament per a les CCAA amb el Govern d'Espanya en lloc de negociar els pressupostos amb els antisistema de la CUP”

“A C’s preferim invertir els diners de tots els catalans en combatre la pobresa i en construir escoles i hospitals que en construir un Estat”. Així ho ha dit el diputat i portaveu d’Economia de Ciutadans (C’s), Antonio Espinosa, al debat dels pressupostos de la Generalitat pel 2016. I ha assegurat que els comptes “han sortit de la fàbrica independentista i contenen dades fiscals que poc tenen a veure amb la realitat” perquè estan fetes “amb el sistema de càlcul que més li convé al conseller Oriol Junqueras”.
“Els pressupostos de la Generalitat són dolents per a Catalunya perquè estan al servei del separatisme i no dels catalans”, ha manifestat Junqueras al ple del Parlament. I ha criticat la partida d’Acció Exterior, que té“un increment del 50% respecte als pressupostos anteriors i que s’ha quintuplicat des del 2012” mentre que la despesa en sanitat ha pujat només en un 3,8%.
Sobre els diners destinats als mitjans de comunicació públics, Espinosa ha alertat que “Catalunya segueix tenint la televisió més cara d’Espanya i que els seus alts càrrecs tenen els sous més alts”, mentre “altres treballadors públics han de veure com aquests pressupostos no contemplen la devolució de la paga extra dels funcionaris del 2012”.
En relació a la partida dels pressupostos destinada a crear una Agència Tributària catalana, ha criticat que la Generalitat decideixi gastar-se dotze milions d’euros a “construir una altra estructura d’Estat creada al servei de l’independentisme i no al servei dels contribuents”. “A C’s apostem per redimensionar l’Agència Tributària perquè sigui més eficient i per combatre millor el frau fiscal”, ha defensat.
Antonio Espinosa ha assegurat que “el gran problema fiscal de Catalunya és la desocupació”. A més, creu que aquests comptes “no retornen l’esperança als aturats ni als nens que pateixen pobresa infantil” i que“són insuficients” ja que “és una exigència augmentar la despesa social després de tants anys successius de retallades per part de la Generalitat”.


Finalment, el portaveu d’Economia al Parlament ha criticat que l’objectiu de la Generalitat sigui “negociar la independència amb els antisistema de la CUP” quan hauria d’apostar per “negociar un millor sistema de finançament de les Comunitats Autònomes amb el Govern d’Espanya”.

Volver a ACTUALIDAD