Actualitat

Arrimadas a Puigdemont: “Vostè i aquells que es consideren euroescèptics, xenòfobs i extremistes són els únics que s’han alegrat del Brexit”

by cscatalunya — 29 juny 2016 @ 14:21
Comparte

Carrizosa afirma que C’s ha recolzat la revocació de De Alfonso perquè considera que “parlar de draps bruts d'altres partits polítics amb Fernández Díaz l’inhabilita per seguir al capdavant d’Antifrau”

“Vostè i aquells que es consideren euroescèptics, xenòfobs i extremistes són els únics que s’han alegrat del Brexit”. Així l’hi ha dit la líder de l’Oposició a Catalunya Inés Arrimadas, al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, després que el Regne Unit hagi decidit sortir de la Unió Europea. I ha alertat que, després d’aquest abandonament del projecte comú europeu, les conseqüències per al país són “la seva divisió interna, la baixada de la Borsa, la depreciació de la lliura i l’anunci de diverses deslocalitzacions de grans empreses”.

“Catalunya, Espanya i el conjunt de la UE han de reformar-se, no trencar-se, perquè això només portaria conseqüències similars a les del Brexit”, ha manifestat Arrimadas durant la pregunta de C’s al president de la Generalitat en la sessió de control del ple del Parlament. I li ha recordat que “declarar la independència de Catalunya suposaria la seva sortida de la Unió Europea”, tal com la Comissió Europea va afirmar en una carta al 2013: ‘Els tractats europeus no són aplicables als territoris que formen part d’un país membre i que s’independitzen’.

Sobre la sol·licitud de C’s de revocar a Daniel de Alfonso com a director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, el portaveu del Grup, Carlos Carrizosa, ha assegurat que la conversa per “trobar draps bruts de rivals polítics inhabilita a De Alfonso en el seu càrrec” perquè “ha incomplit el seu deure de reserva i confidencialitat i ha posat en dubte la independència de Antifrau per raons polítiques”. Pel que ha insistit que “no és la persona idònia per seguir al capdavant de l’Oficina”.

Carrizosa ha alertat que la conversa demostra el “nyap” de Jorge Fernández Díaz al capdavant del Ministeri d’Interior en instar “a un òrgan que hauria de lluitar contra el frau a investigar a rivals polítics amb finalitats partidistes”. A més, s’ha mostrat convençut que la revocació de De Alfonso “serà el primer de molts actes de neteja en la política espanyola” i ha alertat que “aquest cas dóna ales als separatistes que s’han valgut de la crisi i de l’esgotament dels catalans perquè ho utilitzen en el seu benefici com si el cas ITV, el Palau o el 3% no haguessin existit”.

Volver a ACTUALIDAD