Actualitat

Sierra proposa racionalitzar els deures a l’escola i alerta que “més hores de feina fora de l’horari lectiu no impliquen un millor rendiment”

by cscatalunya — 29 juny 2016 @ 14:34
Comparte

La diputada de C’s planteja “no superar les dues hores setmanals en l’educació primària ni les cinc en la secundària”

La diputada de Ciutadans (C’s), Sonia Sierra, ha proposat “racionalitzar els deures a l’escola” i ha alertat que “més hores de feina fora de l’horari lectiu no impliquen un millor rendiment”. Com ja ve alertant l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE), fer les tasques acadèmiques fora de l’horari escolar “augmenta la desigualtat entre els alumnes de classes socioeconòmiques més desfavorides, ja que les seves famílies no poden ajudar els seus fills en les tasques escolars”, ha dit Sierra al ple del Parlament.

En aquest sentit, durant la defensa de la proposició de llei de C’s sobre la racionalització del temps dedicat a les activitats acadèmiques fora de l’horari lectiu, la diputada de C’s ha plantejat “limitar el temps que l’estudiant ha de destinar a fer deures”, el què suposa “no superar les dues hores setmanals en l’educació primària ni les cinc en l’educació secundària obligatòria”.

Sierra, que ha titllat la seva proposta de “social i progressista”, també ha advertit que “només des de les posicions conservadores i el pensar que tot funciona bé es pot vetar iniciar un debat sobre la millora del sistema educatiu”. Per això, ha instat els grups parlamentaris a “obrir un debat amb criteris pedagògics” per garantir la igualtat d’oportunitats i “aconseguir una societat més equitativa i una major cohesió social”.

Volver a ACTUALIDAD