Actualitat

Ciutadans (C’s) insta a la Generalitat a consensuar un Pla d’Inversió per acabar amb l’ús partidista de les infraestructures

by cscatalunya — 4 juliol 2016 @ 13:51
Comparte

Marina Bravo presenta una Proposta de Resolució per garantir que la priorització d'actuacions atengui a “criteris clars i objectius en defensa de l'interès general”

La portaveu de Ciutadans (C’s) en la comissió de Territori, Marina Bravo, ha instat a la Generalitat a “presentar en el termini de sis mesos un Pla d’Inversió en Infraestructures per als propers cinc anys”. Després de registrar una Proposta de Resolució* al Parlament en aquest sentit i després d’analitzar la situació actual i les necessitats en l’àmbit autonòmic, ha destacat que “urgeix prioritzar les actuacions d’acord a les possibilitats pressupostàries” per poder garantir l’estabilitat del pla, que ha d’atendre a “criteris objectius d’eficiència, rendibilitat, avaluació constant i transparència”. I considera que també ha de “comptar amb el major consens possible, tant de grups polítics, com d’agents socioeconòmics i de la ciutadania”.
Marina Bravo ha lamentat que a Catalunya “la promoció d’obres noves ha prevalgut sobre la gestió eficient de les infraestructures existents i el seu manteniment” i ha alertat que això “afecta a la qualitat del servei i a la seguretat”. A més, ha recordat que les infraestructures “són un factor determinant en el desenvolupament dels territoris i el benestar de la ciutadania”. “Gran part de la competitivitat de les empreses, autònoms i de l’activitat ciutadana diària depenen d’unes infraestructures adequades”, per això, “les decisions equivocades suposen una pèrdua d’oportunitat molt important que no ens podem permetre”, ha afegit.

 

La diputada de Ciutadans ha criticat que “la capacitat inversora en infraestructures de la Generalitat es troba molt condicionada per les restriccions de la situació econòmica general” i ha explicat que les obligacions de pagament adquirides per l’execució anterior d’obres mitjançant fórmules de finançament diferit “limiten encara més el pressupost disponible”. En aquesta situació, “és urgent acabar amb l’ús partidista de les infraestructures que fan que les inversions siguin vulnerables a pressions sectorials i territorials”, ha conclòs.

Volver a ACTUALIDAD