Actualitat

Sonia Sierra: “Ensenyament ha de protegir als professors que interposin denúncies per casos d’assetjament o maltractament a menors en l’àmbit escolar”

by cscatalunya — 5 juliol 2016 @ 16:26
Comparte

El Parlament aprova a proposta de Ciutadans la reglamentació dels articles de la Llei d'Igualtat entre homes i dones que no estan suspesos pel TC

“Ensenyament ha de protegir als professors que s’atreveixin a interposar denúncies per casos d’assetjament o maltractament a menors en l’àmbit escolar”. Així ho ha defensat la portaveu de Ciutadans (C’s) en la comissió d’Ensenyament, Sonia Sierra, al debat d’una Proposta de Resolució de C’s sobre la modificació dels convenis d’educació privada. “És obvi que els protocols no funcionen i això ha causat conseqüències molt greus que, en el pitjor dels casos, han acabat en suïcidi”, ha manifestat.

Al debat de la Proposta de Resolució de C’s sobre la millora de l’educació secundària a Barberà del Vallès, aprovada per unanimitat, Sonia Sierra ha destacat la necessitat de “construir un tercer institut en la localitat per ampliar l’oferta de places”. “Les famílies dels alumnes afectats es queixen de la falta de planificació i d’informació”, ha lamentat.

D’altra banda, en la comissió d’Igualtat, la diputada Elisabeth València ha celebrat que el Parlament hagi aprovat a proposta de Ciutadans la reglamentació dels articles de la Llei d’Igualtat entre homes i dones que no estan suspesos pel TC, amb el vot en contra de JxSí i l’abstenció de la CUP. A més, ha instat a la Generalitat a “desplegar de forma urgent la llei que garanteix els drets del col·lectiu LGTBI per eradicar l’homofòbia, la biofòbia i la transfòbia” i ha defensat abordar qüestions com “el dret a la reproducció assistida i les operacions de transsexuals”, propostes que C’s ha presentat al Parlament.

“La Generalitat té pressa per separar a Catalunya de la resta d’Espanya, però a C’s tenim pressa per desenvolupar al més aviat possible lleis per garantir la igualtat de tots”, ha manifestat.

En la comissió de Governació del Parlament, el diputat Joan García ha destacat la necessitat “d’elaborar un pla de desenvolupament de serveis destinats a municipis petits i mitjans” amb l’objectiu de “millorar l’eficiència i la racionalització administrativa així com suplir els recursos i les obres que siguin innecessàries a l’hora de prestar els serveis”. A més, ha criticat que la Generalitat “ha cedit competències a ens locals sense assegurar la seva capacitat financera per implementar-les” i ha recordat que C’s ha presentat “diverses iniciatives per adaptar a la realitat les estructures administratives, moltes vegades dualitzades”. “Es inacceptable que la falta de recursos dels ajuntaments sigui utilitzada per la Generalitat per fer victimisme”, ha afegit.

Volver a ACTUALIDAD