Actualitat

De Páramo: “El Departament de Presidència de la Generalitat ha de ser transparent i rendir comptes als catalans de les subvencions que atorga”

by cscatalunya — 6 juliol 2016 @ 11:42
Comparte

Carlos Carrizosa proposa crear una llei electoral de Catalunya amb “llistes obertes, vot electrònic i un repartiment d'escons més proporcional en el qual quedin representats tots els territoris”

“El Departament de Presidència de la Generalitat ha de ser transparent i rendir comptes als catalans de les subvencions que atorga”. Així ho ha dit el diputat de Ciutadans (C’s), Fernando de Páramo, al debat d’una Proposta de Resolució del partit sobre la transparència a les subvencions del Departament de Presidència, aprovada per unanimitat. A més, considera que “els ciutadans tenen dret a saber què es fa amb els seus diners” i, per això, ha proposat que la Generalitat publiqui de forma anual tota la informació relativa als “criteris d’atorgament, els imports i els informes previs sobre les entitats que han rebut les ajudes”, entre altres mesures.

Al debat de la Proposta de Resolució de C’s sobre la llei electoral de Catalunya, Carlos Carrizosa ha proposat crear-la amb “llistes obertes, vot electrònic i un repartiment d’escons més proporcional en el qual quedin representats tots els territoris” ja que considera que l’actual sistema que tenim a Espanya “és injust i poc proporcional”. I ha apostat per “reduir el percentatge exigit als partits per obtenir representació parlamentària” amb l’objectiu de “promoure la participació de noves forces polítiques”.

Per la seva banda, la diputada Laura Vílchez ha alertat en relació a la Proposta de Resolució de mesures de sensibilització sobre la reforma horària, que l’actual patró d’horaris “és poc compatible amb la conciliació laboral-personal i amb la salut”. A més, ha explicat que “les jornades laborals són llargues i amb pauses llargues per menjar” i això fa que sigui especialment “difícil per als pares al no coincidir els horaris laborals amb els escolars, fet que exclou a les dones de càrrecs millor remunerats quan tendeixen a optar per la reducció de jornada per atendre als fills”. I ha criticat que això “juga en contra de la salut, el descans, la conciliació i la igualtat”. Per això, ha proposat que la Generalitat “sensibilitzi a la població dels beneficis que comportaria una reforma horària”.

Volver a ACTUALIDAD