Actualitat

Ciutadans insta al Govern que reobri el servei d’atenció continuada del CAP de Sitges amb les mateixes condicions que tenia abans del tancament

by cscatalunya — 7 juliol 2016 @ 13:08
Comparte

La comissió de Salut del Parlament aprova la Proposta de Resolució de Ciutadans sobre la reobertura del servei d’atenció continuada del CAP Sitges

Barcelona, dijous 7 de juliol del 2016.

El diputat de Ciutadans (C’s), Martín Barra, ha reclamat al govern de la Generalitat que “reobri el servei d’atencó continuada del Centre d’Atenció Primària (CAP) de Sitges amb les mateixes condicions que tenia” abans que el departament de Salut el tanqués el 2011 en el marc d’una “política indiscriminada de retallades”. Durant el debat de la Proposta de Resolució de C’s sobre la reobertura del servei d’atenció continuada del CAP Sitges aprovada a la comissió de Salut, Barra també ha demanat que el consultori del Garraf “torni a prestar els mateixos serveis que tenia abans”, enlloc de fer-ho “només els divendres en un horari d’una o dues hores”.

El diputat de C’s ha advertit que el tancament del centre obliga els veïns a traslladar-se a hospitals d’altres localitats “on no es pot arribar mitjançant transport públic durant horari nocturn”, la qual cosa suposa “un temps addicional de trasllat que incrementa els riscos per a la salut en casos d’emergència mèdica”. I, a més, ha alertat que les farmàcies de la localitat “no estan obligades a establir torns de guàrdia” i, per tant, “no hi ha cap oberta durant l’horari nocturn”.

Per finalitzar, Barra ha destacat la necessitat que hi hagi diàleg “entre totes les administracions implicades i les entitats locals i de professionals” per vetllar per la qualitat dels serveis de salut. I ha retret al Govern que “no actuï”davant d’aquesta problemàtica “malgrat les mobilitzacions dels veïns del municipi per recuperar els serveis sanitaris”.

Volver a ACTUALIDAD