Actualitat

Laura Vilchez insta a la Generalitat a “adequar els hospitals” i proposa “formar als professionals” per millorar l’estada dels menors ingressats

by cscatalunya — 12 juliol 2016 @ 16:15
Comparte

La portaveu de C’s en la comissió d'Infància aposta per “elaborar un manual d'estil per a l'ambientació infantil” de les àrees pediàtriques, les sales de proves diagnòstiques i els quiròfans

La portaveu de Ciutadans (C’s) en la comissió d’Infància del Parlament, Laura Vilchez, ha instat a la Generalitat a “adequar els hospitals infantils per fer menys traumàtica l’estada dels menors i de les seves famílies”. Al debat de la Proposta de Resolució de C’s sobre l’adequació dels hospitals infantils, aprovada per unanimitat, ha apostat per “formar als professionals i potenciar l’atenció psicopedagògica” amb l’objectiu de “reduir l’alteració emocional dels menors i fer més suportable la seva estada hospitalària”. 

Després de consultar diversos informes amb dades sobre l’hospitalització de menors, ha afirmat que adequar els hospitals suposa “reduir l’ús de l’anestèsia i les repeticions de proves”. Per això, també ha proposat “elaborar un manual d’estil per a l’ambientació infantil” de les àrees pediàtriques, les sales de proves diagnòstiques i els quiròfans i “un calendari per a la implantació de la mesures adoptades”. 

Per la seva banda, la diputada Elisabeth València ha dit que “és urgent” que la Generalitat destini “més recursos per a l’atenció de menors amb problemes”, després de la presentació de l’informe de salut mental relatiu al 2016 per part de representants de la Fundació Pere Tarrés en la Comissió d’Infància del Parlament. A més, ha proposat “una coordinació interdepartamental per millorar els serveis prestats” i “fomentar la participació de les famílies” per millorar l’atenció de la salut mental infantil a Catalunya.

Volver a ACTUALIDAD