Actualitat

Sonia Sierra: “Cal arribar a un acord amistós sobre les obres de Sixena, tenir cura dels bens culturals i respectar les sentències”

by cscatalunya — 13 juliol 2016 @ 16:37
Comparte

La portaveu a la comissió de Cultura retreu a PP, PSOE i Podemos les seves contradiccions i assegura que “l’únic partit que diu el mateix a Catalunya que a Aragó i a tota Espanya és C’s”

La portaveu de Ciutadans (C’s) a la comissió de Cultura del Parlament, Sonia Sierra, ha destacat la necessitat “d’arribar a un acord amistós sobre les obres de Sixena, tenir cura dels bens d’interès cultural i respectar les sentències dels tribunals”, després que la Justícia hagi desestimat el recurs del Govern de la Generalitat per no retornar les obres d’art a Aragó. “A C’s sempre cerquem el que ens uneix i no el que ens separa i pensem que el millor per a tots els ciutadans és que les administracions arribin a acords favorables per a tothom”, ha dit al debat de la Proposta de Resolució sobre els béns del Monestir de Sixena al ple del Parlament.

La diputada ha explicat que C’s s’ha abstingut en la votació d’aquest debat perquè “hi ha una sentència judicial al respecte que cal acatar” i ha dit que “la Generalitat, de forma legítima, pot apel·lar a aquesta sentència i fer un recurs” pel que ha assegurat que “C’s no veu cap impediment en que el Govern segueixi amb las accions judicials que considerin pertinents”.

“És fonamental vetllar pel manteniment de la integritat i la conservació de les obres perquè el que és realment important és que els ciutadans les puguin gaudir ”, ha insistit.

Sierra ha destacat les contradiccions de PP, PSOE i Podemos respecte on han d’estar les obres de Sixena: “Aquí demanen que els béns romanguin a Catalunya mentre que a la Comunitat Autònoma veïna diuen que són propietat d’Aragó i han de tornar al seu lloc”. I s’ha preguntat després de llegir algunes declaracions de líders del PP, del PSOE i de Podemos a la premsa “a qui menteixen aquest partits als ciutadans aragonesos o als catalans?”. “L’únic partit d’àmbit nacional que diu el mateix a Catalunya que a Aragó que a Múrcia i a tota Espanya és Ciutadans”, ha assegurat.

 

Volver a ACTUALIDAD