Actualitat

Jean Castel: “C’s garanteix els drets fonamentals dels Mossos quan estan sotmesos a denúncies o estan sent investigats”

by cscatalunya — 14 juliol 2016 @ 17:09
Comparte

El Parlament aprova la moció de Ciutadans (C’s) per garantir el compliment del règim disciplinari dels Mossos d’Esquadra

Barcelona, dijous 14 de juliol del 2016.

“Ciutadans garanteix els drets fonamentals dels Mossos quan estan sotmesos a denúncies o estan sent investigats”. Així ho ha dit el diputat de Ciutadans (C’s), Jean Castel, que ha criticat que actualment la Divisió d’Assumptes Interns (DAI) “no dóna garanties” als agents en aquesta situació. En el debat de la moció de C’s sobre el règim disciplinari dels Mossos d’Esquadra, aprovada al Ple del Parlament, Castel ha instat al Govern a “garantir la transparència quan els agents són investigats”, ja que fins ara la comunicació no era la correcta perquè “els trucaven des d’un número de telèfon ocult”.

En referència a les denúncies anònimes interposades contra un agent, Castel ha proposat que “quan es demostri que són falses es persegueixi al fals denunciant” i s’inclogui una imputació “per falsedat que ha comportat danys i perjudici morals i a l’honor de l’agent”. 

Castel ha manifestat que la iniciativa de C’s “garanteix el compliment del règim disciplinari dels Mossos d’Esquadra” perquè planteja “que el lletrat pugui assessorar l’agent en tot moment”, la qual cosa fins ara no era possible. A més, ha remarcat que “és necessari que quan finalitzi el primer interrogatori l’agent s’endugui una copia” de les seves declaracions per evitar “arbitrarietats” i que“quedin incorporades a l’expedient”.

Volver a ACTUALIDAD