Actualitat

Laura Vílchez, davant l’immobilisme del Govern: “Des de C’s implementarem polítiques per garantir la igualtat de condicions entre homes i dones autònoms”

by cscatalunya — 14 juliol 2016 @ 09:44
Comparte

Ciutadans (C’s) anuncia en el Ple del Parlament que està impulsant una comissió d'estudi sobre autònoms a la cambra catalana

Barcelona, dijous 14 de juliol del 2016.

La diputada de Ciutadans (C’s), Laura Vílchez, ha assegurat que,“davant l’immobilisme del govern de la Generalitat sobre el col·lectiu d’autònoms”, des de C’s implementaran “polítiques per garantir la igualtat de condicions entre homes i dones d’aquest col·lectiu”.

Durant el debat de la interpel·lació de C’s a la Generalitat sobre el treball autònom, Vílchez li ha retret a la consellera de Benestar, Dolors Bassa, que “estigui mirant cap a un altre costat” i “ignori” especialment a les dones autònomes, les quals “estan sent protagonistes de la recuperació econòmica i la generació d’ocupació” i les quals, en cotitzar menys, perceben pensions i prestacions “molt més baixes que els homes, la qual cosa ha incrementat en tres punts el risc de pobresa femenina”.
Laura Vílchez ha assegurat que des de C’s estan treballant, tant des del Congrés com des del Parlament, per ajudar “aquelles persones que aixequen cada dia la persiana” i ha anunciat que des de Catalunya“Ciutadans està impulsant una comissió d’estudi sobre autònoms a la cambra catalana” i des de les Corts Generals han impulsat algunes propostes, entre elles “per donar cobertura i facilitar la tornada de les treballadores autònomes durant i després de l’embaràs, procés d’adopció o d’acollida”.

La diputada de C’s li ha demanat a Bassa que “s’estalviï l’excusa” que la Generalitat no té competències en aquest àmbit perquè “no cola” i li ha preguntat: “Què fa la Generalitat per millorar les condicions dels autònoms a Catalunya? La resposta és ‘res’”. Per això, li ha demanat que “es deixi d’excuses i es dediqui a governar”.

Volver a ACTUALIDAD