Actualitat

Lorena Roldán: “Per C’s és fonamental protegir els drets dels nens i els joves al davant de les tecnologies”

by cscatalunya — 14 juliol 2016 @ 16:46
Comparte

La diputada de C’s aposta per “invertir més recursos i formar a les escoles” per prevenir les patologies causades per l’ús inadequat de les noves tecnologies

“Per C’s és fonamental protegir els drets dels nens i els joves al davant de les tecnologies”. Així ho ha defensat la diputada de Ciutadans (C’s), Lorena Roldán, al debat de la moció del partit sobre les addiccions socials, que ha estat aprovada. En aquest sentit, ha destacat la necessitat de “conscienciar a la societat de les  conseqüències que comporta fer un ús inadequat de les tecnologies”. A més, ha apostat per “explicar els efectes nocius del joc i les apostes online” i ha proposat “fer conèixer a la societat la importància de protegir els drets dels nens i els joves”.

“Les addiccions socials poden comportar problemes com agressivitat, aïllament social i familiar, fracàs escolar i laboral, problemes econòmics i legals, i fins i tot un risc més elevat d’alcoholisme i drogadicció”, ha lamentat la diputada de Ciutadans. Per això, ha celebrat que gràcies a C’s s’aprovi “posar les eines necessàries a l’abast de les persones amb addiccions socials perquè puguin demanar ajuda” i ha posat com a exemple “l’assistència telefònica al 012, a través de l’infanciarespon i del CatSalut”.

En relació al fet que els joves estan sempre connectats a la xarxa, Lorena Roldán ha alertat que això suposa un risc perquè “no saben a qui tenen a l’altra banda de la pantalla” i ha destacat que “3 de cada 10 menors reconeixen parlar per la xarxa amb desconeguts”. A més, ha afegit que també poden patir “dependència a les noves tecnologies” i ha avisat del perill que suposa “estar exposats a conductes com el cyberassetjament”.

Sobre la proposta de Ciutadans per “destinar una part dels beneficis que s’obtenen del joc a prevenir i investigar les addiccions socials”, com es fa en altres països europeus, Lorena Roldán ha lamentat que els grups l’hagin rebutjat.

Després, en una roda de premsa conjunta amb l’Associació Catalana d’Addiccions Socials (ACENCAS), ha recordat que “C’s ha aconseguit que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals  (CCMA) retiri la publicitat que incita al joc en els espais infantils de la seva web”, després de la denuncia del partit en una interpel·lació al ple del Parlament.

Volver a ACTUALIDAD