Actualitat

Sonia Sierra a Ruiz: “Ensenyament ha suspès el curs; si vol recuperar al setembre solucioni el problema dels barracots, les substitucions i les ràtios”

by cscatalunya — 14 juliol 2016 @ 10:16
Comparte

La diputada de C’s critica que l’educació no sigui una prioritat per a la Generalitat ja que “Catalunya és la segona comunitat autònoma que més retalla i la que menys pressupost inverteix”

La portaveu de Ciutadans (C’s) en la comissió d’Educació del Parlament, Sonia Sierra, ha retret a la consellera Meritxell Ruiz que el Departament d’Ensenyament de la Generalitat “ha suspès el curs” i li ha dit que, “si vol recuperar al setembre, ha de solucionar el problema dels barracots, les substitucions dels professors i les ràtios”, entre d’altres qüestions. Al debat de la interpel·lació de C’s sobre l’inici del curs escolar 2016-2017 del ple del Parlament, ha insistit en la necessitat de substituir els professors “des de l’1 de setembre i a tots els centres escolars de Catalunya per garantir que els alumnes no perdin hores de classe per no tenir un docent a l’aula”.

“A Catalunya hi ha 80.000 alumnes per sobre de les ràtios legals”, ha alertat Sonia Sierra. Per això, ha advertit a la consellera Meritxell Ruiz que, “si es vol garantir una bona qualitat del sistema educatiu, és imprescindible baixar les ràtios i acabar amb els barracots”.

La portaveu de C’s en la comissió d’Ensenyament ha criticat que l’educació no sigui una prioritat per a la Generalitat: “Catalunya continua sent la segona comunitat autònoma amb més retallades en educació i la segona que menys percentatge del pressupost destina al sector educatiu”. I ha assegurat que “per a Ciutadans l’educació és un pilar fonamental”, després d’instar al Govern a “treballar perquè el proper curs els alumnes rebin una educació de qualitat amb les millors condicions”.

Volver a ACTUALIDAD