Actualitat

Fernando de Páramo: “Per JxSí tot val, inclús saltar-se les lleis i el reglament per salvar la carrera política de Puigdemont”

by cscatalunya — 19 juliol 2016 @ 13:12
Comparte

El portaveu adjunt de C’s a la cambra catalana assegura que el seu grup “no permetrà que Forcadell, Puigdemont i JxSí desobeeixin al Parlament de Catalunya”

“Per JxSí tot val, inclús saltar-se les lleis i el reglament per salvar la carrera política de Puigdemont”. Així ho ha dit el portaveu adjunt del grup parlamentari de Ciutadans (C’s), Fernando de Páramo, en relació al canvi de l’acta de la comissió separatista, “que no es correspon amb el que es va votar ahir en la comissió”.

“Avui hem assistit a un espectacle parlamentari on s’ha produït un ‘cambiazo’ en tota regla”, ha alertat en una roda de premsa al Parlament després d’explicar que Ciutadans ha estat l’únic grup que ha apel·lat a l’article 80.2 del reglament de la cambra catalana perquè “el text de les conclusions coincideixi amb el que es va votar”.

Sobre la possibilitat d’integrar la RUI al full de ruta separatista a proposta de la comissió, De Páramo ha assegurat que és una estratègia per “salvar la carrera de Carles Puigdemont i aconseguir el suport de la CUP per a la Qüestió de Confiança” i ha advertit que “la legitimitat que el president no va aconseguir en les urnes vol recuperar-la ara en els despatxos a força de saltar-se les lleis i el propi reglament del Parlament”.

Després que el Congrés dels Diputats hagi triat a Ana Pastor com a presidenta amb el suport de Ciutadans, De Páramo ha destacat que el seu partit ha aconseguit “desencallar la situació garantint la pluralitat i la regeneració”. I ha lamentat que tant el PSOE com el PP es van negar a “una negociació a tres entre els partits constitucionalistes, com va proposar C’s”. “Som l’únic partit de centre que, a més, és útil i clau en les negociacions, d’altres amb més escons com Podem no proposen solucions”, ha resolt.

Volver a ACTUALIDAD