Actualitat

Sierra reclama a Ruiz que “no s’aprofiti de la davallada demogràfica per retallar línies de P3, sinó per reduir les ràtios i acabar amb els barracots”

by cscatalunya — 19 juliol 2016 @ 15:53
Comparte

Sierra reclama a Ruiz que “no s’aprofiti de la davallada demogràfica per retallar línies de P3, sinó per reduir les ràtios i acabar amb els barracots”

Barcelona, dimarts 19 de juliol del 2016.

La portaveu de Ciutadans (C’s) a la comissió d’Ensenyament, Sonia Sierra, ha reclamat a la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, que “no s’aprofiti de la davallada demogràfica per retallar línies de P3, sinó per reduir les ràtios de les aules” i “per acabar amb els barracots”, ja que a Catalunya hi ha una mitjana de 800.

Després que la Consellera hagi comparegut a la comissió d’Ensenyament a petició de Ciutadans per parlar sobre el mapa escolar i, específicament, sobre les línies i els grups de P3, Sierra ha defensat que, tot i que la baixada demogràfica “no és positiva, cal aprofitar-la per millorar les condicions del sistema educatiu” i també del professorat, per exemple“reduint les seves hores lectives o tenint més personal de suport”.

En el debat d’una Proposta de Resolució de C’s sobre els menjadors escolars i els alumnes amb trastorn d’espectre autista, aprovada per unanimitat, la portaveu de C’s a la Comissió ha instat al govern de la Generalitat a “dotar de personal qualificat el servei menjador en tots els centres públics i concertats on hi hagi alumnes amb aquest trastorn perquè puguin utilitzar-lo sense sentir-se discriminats envers la resta”.

A més, ha defensat que aquest espai “pot ser útil per l’aprenentatge i per la millora personal d’aquests nens” i per això ha demanat a l’Administració que treballi perquè aquest problema no suposi “una dificultat afegida per les famílies i per la seva conciliació familiar”.

Volver a ACTUALIDAD