Actualitat

Arrimadas a Masià: “Els catalans no poden confiar en una persona sense l’experiència adequada per dirigir la OAC i amb carnet de partit”

by cscatalunya — 20 juliol 2016 @ 12:20
Comparte

C’s presenta una Proposició de Llei al Parlament perquè director i director adjunt de l'Oficina Antifrau de Catalunya no pertanyin a un partit polític i acreditin un mínim de 15 anys d'experiència en la lluita contra el frau

Barcelona, dimecres 20 de juliol del 2016.

“Els catalans no poden confiar en una persona que no té l’experiència adequada per dirigir l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) i que té carnet de partit”. Així s’ha dirigit la líder de l’Oposició a Catalunya, Inés Arrimadas, a la directora interina de la OAC, Maite Masià, després de la seva compareixença al Parlament a petició de Ciutadans després de la revocació de De Alfonso al capdavant d’Antifrau. Arrimadas li ha retret la seva relació amb “la cúpula de Convergència” i ha evidenciat els dubtes que una persona amb el seu currículum encapçali l’Oficina Antifrau de Catalunya: “Creu vostè que els ciutadans poden confiar que una persona com vostè pugui investigar amb independència i imparcialitat els casos de corrupció d’un partit que li ha nomenat tantes vegades?”.

Durant la sessió de la comissió d’Afers Institucionals (CAI) del Parlament, Arrimadas ha anunciat que Ciutadans ha presentat una Proposició de Llei per revisar els criteris de selecció del director i del director adjunt de l’Oficina Antifrau de Catalunya “perquè no hi hagi càrrecs amb carnet de partit i perquè s’acreditin un mínim de 15 anys d’experiència en la lluita contra el frau” i així “poder recuperar la confiança en una Oficina que costa milions d’euros als catalans”.

Arrimadas li ha retret a Masià que en els últims dies hagi destituït a quatre persones de l’equip tècnic que, “casualment, havien estat crítiques amb la manera de gestionar l’Oficina per part de Daniel de Alfonso”, entre elles la cap de gabinet de direcció d’Antifrau, Assumpció Riba, qui ha comparegut també en la Comissió a petició de C’s. En aquest sentit, li ha demanat una “explicació per escrit” amb els motius pels quals ha destituït aquestes persones “sense tenir en compte criteris tècnics” ni “com pot afectar al futur de l’Oficina Antifrau de Catalunya” i li ha instat a presentar un Pla de Treball justificant els canvis que està duent a terme en l’Oficina.

Després de la compareixença d’Assumpció Riba, el portaveu parlamentari de C’s, Carlos Carrizosa, ha apuntat que al seu grup parlamentari li va semblar “convenient” que Riba expliqués al Parlament “quines podrien haver estat les raons del seu cessament i com afectaria això al funcionament diari de la OAC”, després que Masià l’hagi atribuït a una falta de reconeixement de l’autoritat de la directora interina. I per concloure, Carrizosa li ha preguntat a Riba si ella o les altres tres persones destituïdes van a anar als tribunals per “resoldre la controvèrsia i saber si s’ha vulnerat o no la legalitat”.

Volver a ACTUALIDAD