Actualitat

El vicepresident del Parlament adverteix que la Mesa no pot desobeir al Tribunal Constitucional

by cscatalunya — 20 juliol 2016 @ 10:17
Comparte

José María Espejo-Saavedra (C’s) s'oposa a que la Mesa de la cambra catalana elevi al ple les conclusions de la comissió separatista, d'acord amb la resolució del TC

El vicepresident segon del Parlament, José María Espejo-Saavedra (C’s), s’ha oposat al fet que la Mesa elevi al proper ple les conclusions de la comissió separatista en la reunió de la Mesa i la Junta de Portaveus a la cambra catalana. “Seria una greu irresponsabilitat que aquest dictamen arribés al ple perquè suposaria incomplir la resolució del Tribunal Constitucional”, ha alertat en declaracions als mitjans de comunicació als passadissos del Parlament.

En un escrit a la resta de membres de la Mesa, els ha recordat el seu deure “d’impedir i paralitzar qualsevol iniciativa que suposi ignorar o eludir” les resolucions dels tribunals i, especialment, del Tribunal Constitucional. A més, els ha recordat que “estan en l’obligació” de no donar tràmit a aquestes conclusions.

Davant la possibilitat que alguns grups demanin la inclusió d’aquestes conclusions en l’ordre del dia del ple, ha recordat que “ni la Mesa ni la presidenta del Parlament poden delegar la seva responsabilitat i la seva decisió en els diputats” ja que aquest òrgan de govern no pot “fugir de la seva responsabilitat institucional per desobeir i saltar-se per la porta de darrere les resolucions dels tribunals”.

Volver a ACTUALIDAD