Actualitat

Laura Vilchez al Govern: “Gestionin bé, amb rigor i seriositat les competències de Catalunya abans de demanar tenir-ne més”

by cscatalunya — 20 juliol 2016 @ 15:44
Comparte

La diputada de C’s destaca sobre les cancel·lacions de Vueling que la Comissió Europea “va ser capaç de preveure el que la Generalitat no ha estat capaç d’anticipar i gestionar”

“Gestionin bé, amb rigor i seriositat les competències de Catalunya abans de demanar tenir-ne més”. Així s’ha dirigit als membres del Govern de la Generalitat la diputada de Ciutadans (C’s), Laura Vilchez, després de la compareixença del conseller Josep Rull sobre les gestions fetes amb Vueling per a solucionar els problemes causats als viatgers de l’aeroport de Barcelona en la comissió de Territori del Parlament. “No ha defensat els drets dels consumidors que van patir una situació de caos i una manca absoluta d’informació, es podia haver fet més des de la Generalitat”, li ha dit a Josep Rull després de recordar que el Govern “té competències en matèria de consum i ha de vetllar pels interessos dels passatgers”.

En relació a les recomanacions que va fer la Comissió Europea sobre les temporades altes de trànsit de passatgers, ha destacat que, tot i aquesta prevenció, “l’administració catalana en matèria de consum no ha estat capaç d’anticipar i gestionar les cancel·lacions i els retards dels vols de Vueling”. En aquest sentit, ha recordat que C’s va presentar una Proposta de Resolució i preguntes al Govern de la Generalitat “el mateix dia que tants ciutadans es van veure perjudicats per les cancel·lacions de vols a l’aeroport d’El Prat” i ha assegurat que el seu partit analitzarà amb més detall la situació i les properes actuacions per tal “d’impulsar mesures amb l’objectiu d’aconseguir que situacions com aquestes no tornin a succeir”.

Sobre l’agreujant de que la companyia Vueling té el 45% de la quota de mercat de l’Aeroport del Prat i el 55% de la Terminal 1, ha insistit en la “manca de previsió i prevenció de la Generalitat”. “Potser en lloc de reaccionaris el Govern el que podria haver estat es proactiu”, li ha retret a Josep Rull.

Volver a ACTUALIDAD