Actualitat

Martín Barra alerta que Convergència va adjudicar ‘a dit i amb opacitat’ l’Hospital Duran i Reynals a una empresa privada

by cscatalunya — 21 juliol 2016 @ 14:29
Comparte

El diputat recorda que C’s ha sol·licitat les compareixences del director del Servei Català de Salut, de la directora general de Contractació Pública i del gerent de la regió sanitària de Barcelona “per esclarir els fets”

Convergència va adjudicar a dit i amb opacitat el soci sanitari de l’hospital Duran i Reynals a una empresa privada”. Així ho ha alertat el diputat de Ciutadans (C’s), Martín Barra, després de la compareixença del conseller de Salut, Toni Comín, per explicar la cessió d’aquesta adjudicació a la empresa SSR Hestia. A més, ha destacat que, “si la cessió hagués estat a una entitat sense ànim de lucre, el benefici, de 13 milions d’euros al final del conveni, revertiria en els ciutadans”. Per això, ha criticat que “s’ha traspassat a una empresa a canvi de presumptes donacions al govern d’Artur Mas”, segons informen diferents mitjans de comunicació.

C’s va demanar les compareixences urgents del director del Servei Català de Salut, David Elvira, de la directora general de Contractació Pública, Mercè Corretja, i d’un representant de l’Hospital Duran i Reynals. “A C’s volem saber tots els detalls d’aquesta cessió, jo pensava que avui vindria amb els deures fets i aportaria més informació que la publicada a la premsa”, li ha retret a Comín.

En relació a la compareixença del conseller sobre les línies d’actuació del Pla de salut de Catalunya 2016-2020, el portaveu a la comissió, Jorge Soler, li ha retret que la seva conselleria “segueix oblidant-se d’una part molt important del sistema sanitari” i ha posat com a exemple que “el document no fa menció a les llistes d’espera”, un dels grans problemes de la sanitat catalana. A més, ha proposat “impulsar el sector de la innovació en l’àmbit de la salut i la cobertura als territoris” i ha destacat la importància de la farmàcia com a “agent de salut imprescindible que ha de fer un pas endavant”.

“C’s seguirà treballant per apropar la salut a totes les polítiques i per aconseguir més transparència en la gestió dels recursos i les actuacions del sector”, ha defensat.

Volver a ACTUALIDAD