Actualitat

Arrimadas: “El PSOE ha de decidir: o Govern o unes terceres eleccions; C’s ja s’ha compromès per desbloquejar Espanya”

by cscatalunya — 25 juliol 2016 @ 13:26
Comparte

C’s proposa al Parlament ‘garantir un major control i transparència’ en la gestió del Palau de la Música ja que, segons el Síndic de Comptes, ‘continuen havent-hi irregularitats’

Barcelona, dilluns 25 de juliol del 2016.

La líder de Ciutadans (C’s) a Catalunya i membre de l’Executiva Nacional del partit, Inés Arrimadas, ha apel·lat a la “responsabilitat” del PSOE i li ha demanat que “deixi d’amagar-se i decideixi entre si vol un Govern per a Espanya o unes terceres eleccions”. I ha defensat que, “si de C’s depèn, no hi haurà uns nous comicis”: “Farem tot el possible per desbloquejar la situació i perquè a Espanya es constitueixi un govern reformista”.

En una setmana decisiva amb la ronda de contactes del Rei Felip VI amb els diferents partits polítics amb representació al Congrés, Arrimadas ha assenyalat que li preocupa “la irresponsabilitat dels vells partits, que només pensen en les seves cadires i interessos personals”. Per això ha instat a PP i PSOE que, “després de tancar la porta a un gran acord constitucionalista, assumeixin la seva responsabilitat, cedeixin i dialoguin per donar sortida a aquesta situació de bloqueig institucional”.

En clau catalana, i després que el Síndic de Comptes presentés un informe sobre la gestió del Palau de la Música entre 2010 i 2013, en el qual s’evidenciaven “irregularitats”, la líder de l’Oposició a Catalunya ha anunciat que C’s ha registrat una Proposta de Resolució* per “garantir un major control i transparència en la gestió del Palau de la Música, amb criteris d’eficiència i economia”. A més, ha afegit que Ciutadans ha sol·licitat la compareixença del Director General de Dret i Entitats Jurídiques, encarregat de vetllar per les fundacions en les quals participa la Generalitat i ha qualificat de“vergonyós” que “després de set anys encara no s’hagi celebrat el judici i que Félix Millet i Jordi Montull –expresident del Palau i expresident de la fundació Orfeó Català- segueixin a casa seva”.

En relació al nou nom de Convergència, amb Artur Mas i Neus Munté al capdavant, ha advertit que “malgrat que li canviïn el nom, el partit segueix tenint la mateixa direcció, les mateixes idees, quinze seus embargades i les mateixes prioritats: tapar els casos de corrupció”. I els ha advertit, en una roda de premsa a la seu del partit a Barcelona, que “no hi ha una ‘estelada’ tan gran com per tapar tots els casos de corrupció del seu partit”.

 

Volver a ACTUALIDAD