Actualitat

Bravo a Rull: “Deixi de dir que tota la culpa és de Madrid i exerceixi les seves competències en matèria de mobilitat ferroviària”

by cscatalunya — 26 juliol 2016 @ 16:23
Comparte

La diputada de C’s retreu al Conseller que utilitzi la inauguració del tren entre Lleida i la Pobla per “dividir els catalans a base de mentides”

Barcelona, dimarts 26 de juliol del 2016.

La diputada de Ciutadans (C’s), Marina Bravo, ha instat al conseller de Territori, Josep Rull, a que “deixi de dir que tota la culpa és de Madrid i exerceixi les seves competències en matèria de mobilitat ferroviària”. En una interpel·lació de C’s sobre les infraestructures ferroviàries, Bravo li ha recordat al Conseller que “amb les mateixes competències que té la Generalitat en aquest àmbit, altres regions d’Espanya han aconseguit fer molt més per millorar la mobilitat”.

En referència als Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Bravo li ha advertit a Rull que “el servei s’està començant a veure afectat perquè s’està arribant al límit de la capacitat”: “Trens plens que no només són incòmodes, sinó que provoquen retards”. En aquest sentit, li ha retret que actualment no poden haver-hi trens més llargs perquè “la prolongació de les andanes que es va dur a terme va ser parcial i insuficient i tenen colls d’ampolla sense resoldre”. I sobre el metro de Barcelona, ha assenyalat que la Generalitat, “per la seva mala gestió, ha enterrat molts diners en túnels i pous sense acabar i en obres interrompudes” sense tenir en compte com afecta a la mobilitat dels catalans.

En referència a la inauguració del tren que circula entre Lleida i la Pobla de Segur, Marina Bravo li ha retret a Rull que l’utilitzi “per dividir els catalans a base de mentides”, culpant al govern d’Espanya de retardar la posada en marxa del servei per demanar una homologació que era “totalment necessària”. I li ha demanat que, “enlloc de culpar de tot al govern d’Espanya, negociï amb ell millores per la xarxa de Rodalies”.

Volver a ACTUALIDAD