Actualitat

Carrizosa: “El mètode de nomenament de Gimeno com a nou director d’Antifrau no garanteix la imparcialitat de l’Oficina”

by cscatalunya — 28 juliol 2016 @ 12:34
Comparte

C’s registra una Proposició de Llei al Parlament per revisar els criteris de selecció del director i director adjunt de l’OAC i garantir la seva independència

Barcelona, dijous 28 de juliol del 2016. El portaveu parlamentari de Ciutadans (C’s), Carlos Carrizosa, ha explicat que C’s s’ha abstingut en el vot per nomenar al nou director de l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Miguel Ángel Gimeno, perquè considera que “el mètode de nomenament no garanteix la independència i imparcialitat del director de l’Oficina”. Tot i així, ha assegurat que Gimeno “té una brillant trajectòria professional”, però ha recordat que, sent expresident del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), també “ha format part d’un òrgan que ha intervingut en diverses querelles interposades contra polítics aforats”. 

A més, ha reiterat que “els membres del TSJC són nomenats pels mateixos polítics a qui després podrien jutjar” i que, “a més, del TSJC surten persones nomenades per càrrecs de confiança del govern”, com l’oficina per la Transparència i  Antifrau.

Carrizosa ha anunciat que Ciutadans ha registrat una Proposició de Llei al Parlament per “revisar els criteris de selecció del director i director adjunt de la OAC i garantir la seva independència”. A tot això, el portaveu parlamentari de C’s ha apuntat que “és molt casual que la Generalitat hagi preferit un nomenament exprés sense consens amb altres grups polítics, a falta del mètode millor que proposava Ciutadans”.

Volver a ACTUALIDAD