Actualitat

Espejo-Saavedra: “En una democràcia moderna sempre hi ha conseqüències si s’incompleix la llei, i també pels polítics”

by cscatalunya — 28 juliol 2016 @ 13:23
Comparte

El vicepresident del Parlament: “Els mateixos que ahir van abusar dels seus privilegis per incomplir la llei, avui aproven un codi de conducta que prohibeix això”

Barcelona, dijous 28 de juliol del 2016.

El vicepresident segon del Parlament, José María Espejo-Saavedra, ha advertit que “en una democràcia moderna sempre hi ha conseqüències si s’incompleix la llei, i també pels polítics”. Després que la presidenta de la cambra catalana, Carme Forcadell, hagi assegurat que no contempla inhabilitacions per haver inclòs en l’ordre del dia del ple les conclusions de la comissió separatista, Espejo-Saavedra ha reiterat que “els polítics no es diferencien en res de qualsevol altre ciutadà”.

El vicepresident del Parlament ha criticat “el lamentable espectacle” que es va viure ahir al Parlament, quan “alguns polítics es van aprofitar dels privilegis que tenen per no fer-se responsables de l’incompliment de la resolució del TC”. I ha afegit que aquest fet és “molt més greu” quan ho fan davant “la resta de diputats que representen a la majoria dels votants de Catalunya”.

Durant el debat del projecte del codi de conducta dels diputats del Parlament, Espejo-Saavedra ha manifestat que és una eina per garantir “la transparència i la prevenció” i ha lamentat que “alguns l’hagin incomplert fins i tot abans d’aprovar-ho”. No obstant això, ha assenyalat algunes de les coses que regula, com que “cap diputat utilitzi el seu càrrec per tenir privilegis ni regals” o per “afavorir els seus familiars o amics com ha passat a Catalunya durant molts anys”.

Volver a ACTUALIDAD