Actualitat

Arrimadas: “PP i PSOE volen regalar un grup parlamentari a Convergència quan a Catalunya s’estan saltant les lleis”

by cscatalunya — 29 juliol 2016 @ 08:41
Comparte

La líder de C’s a Catalunya afirma que “per afrontar el desafiament separatista és imprescindible un nou govern d'Espanya dialogant i valent”

Barcelona, divendres 29 de juliol del 2016.

La líder de Ciutadans (C’s) a Catalunya, Inés Arrimadas, ha retret a“PP i PSOE que vulguin regalar un grup parlamentari a Convergència al Congrés quan a Catalunya s’estan saltant les lleis” i quan “tampoc s’ho han guanyat a les urnes”. En una entrevista en ‘Más de uno’ d’Onda Cero, Arrimadas ha criticat “l’immobilisme dels vells partits” respecte al desafiament separatista a Catalunya i que “hagin pactat amb els nacionalistes a Madrid a canvi de mirar cap a un altre costat”.

En aquest sentit, ha subratllat la necessitat que Espanya tingui “un nou govern dialogant i valent” que sàpiga escoltar les “reivindicacions legítimes” a Catalunya i no es conformi amb “dir des de Madrid que cal complir la llei”. “Encara som a temps de reconduir la situació amb una política d’Estat”, ha apuntat Arrimadas.

Després que Rajoy no aclarís si es presentarà o no a la sessió d’investidura una vegada ja ha acceptat l’encàrrec del Rei, la líder de Ciutadans a Catalunya i membre de l’Executiva Nacional del partit ha instat a Rajoy que “tingui valentia política” per proposar una data i “no ho retardi de forma injustificada”. “No podem esperar més; Espanya necessita un govern per afrontar l’atur, la corrupció, l’amenaça terrorista i el desafiament separatista a Catalunya”, ha advertit. 

Tenint en compte que ni PSOE ni PP “han volgut participar en el gran acord constitucionalista” que va proposar inicialment C’s, Arrimadas ha reiterat a Sánchez que el seu partit s’abstingui “per facilitar un govern en minoria del PP i evitar unes terceres eleccions”. “Necessitem que PSOE assumeixi la seva responsabilitat històrica per desbloquejar la situació i iniciar des de l’Oposició les reformes que PP no ha fet en quatre anys de majoria absoluta”, ha defensat. I ha afegit que C’s és “l’únic partit que ha cedit i ha passat d’un ‘no’ a una abstenció perquè Espanya no torni a uns nous comicis”.

Volver a ACTUALIDAD