Actualitat

Ciutadans (C’s) aposta per lleis que agilitzin el treball de la justícia i siguin útils per als ciutadans

by cscatalunya — 29 juliol 2016 @ 19:41
Comparte

Lorena Roldán: “hem d'aprendre de la crisi financera i reforçar els mecanismes de protecció dels ciutadans per a l'accés a l'habitatge”

Barcelona, divendres 29 de juliol de 2016.

“Ciutadans (C’s) aposta per lleis que agilitzin el treball de la justícia i siguin útils per als ciutadans”. Així ho ha assegurat la diputada de Ciutadans (C’s), Lorena Roldán, després de la compareixença del registrador de la propietat i professor de dret civil, Nicolás Nogueroles, per informar sobre el projecte de Llei del llibre sisè del codi civil de Catalunya relatiu a les obligacions i els contractes. I ha criticat que “l’actual projecte de codi civil català contribueix a la dispersió normativa i crea inseguretat jurídica als ciutadans”.

Durant la Comissió de Justícia, la diputada de C’s ha dit que “Espanya és un país on tradicionalment els ciutadans accedeixen al seu habitatge utilitzant la compravenda”. Per això, ha proposat “aprendre de la crisi financera i aprofitar el projecte de llei per reforçar els mecanismes de protecció dels ciutadans per a l’accés a la mateixa”.

Lorena Roldán ha explicat que “el projecte de llei s’extralimita competencialment i presenta seriosos dubtes sobre la seva conveniència i efectes”. I ha lamentat que “el projecte de Codi Civil català del Govern genera molts dubtes en la seva aplicació pràctica, ressuscita figures obsoletes i incorpora figures noves extralimitant-se en les seves competències”. En aquest sentit, ha advertit que “donada la poca concreció d’alguns articles, tot apunta a que finalment hauran de ser els tribunals els que resolguin els conflictes que sorgiran, especialment en matèria de compravenda d’immobles”.

Volver a ACTUALIDAD