Actualitat

De la Calle: “Si una persona no pot pagar un lloguer, molt menys podrà desemborsar els 100 euros més derivats de l’impost de transmissions”

by cscatalunya — 30 juliol 2016 @ 11:00
Comparte

C’s presenta una proposició de llei per evitar que les persones amb menys recursos hagin de pagar l’impost de transmissions patrimonials

Barcelona, dissabte 30 de juliol de 2016.

“Si una persona no pot pagar un lloguer, molt menys podrà desemborsar els 100 euros més derivats de l’impost de transmissions”. Així s’ha manifestat la diputada de Ciutadans (C’s), Noemí de la Calle, després de registrar al Parlament de Catalunya una iniciativa que incentiva lloguers assequibles i habitatge social. I ha defensat que “no es pot exigir el mateix impost de transmissions a tots els ciutadans”.

De la Calle ha explicat que la proposta de C’s “aposta per solucions immediates per a la situació d’emergència en l’habitatge derivada de la crisi”. En aquest sentit, ha detallat que la formació taronja pretén “evitar que les persones amb menys recursos econòmics hagin de pagar l’impost de transmissions patrimonials oneroses quan signen el contracte del lloguer social, bonificant aquestes quotes”. I ha apuntat que “la situació és regressiva i fins i tot podria ser inconstitucional”.

La portaveu de C’s en la Comissió d’Assumptes Socials i Família del Parlament ha lamentat “la inactivitat del Govern en assumptes socials” i li ha criticat que “no hagi presentat ni un sol projecte de llei social en aquesta legislatura” o que “convoqui cimeres d’emergència social hores abans de les vacances d’estiu”.

Volver a ACTUALIDAD