Actualitat

José María Espejo-Saavedra: “Ciutadans s’ha convertit en el partit català més influent al Congrés i a tota Espanya”

by cscatalunya — 3 agost 2016 @ 09:53
Comparte

•El vicepresident del Parlament i membre de l’Executiva de C’s demana al PSOE “un exercici de responsabilitat” i li diu que sense la seva abstenció “no hi haurà legislatura, govern ni les reformes que Espanya necessita”

Barcelona, dimecres 3 d’agost del 2016.

“Ciutadans és el partit català més influent al Congrés dels Diputats i a tota Espanya i té la capacitat d’impulsar les reformes que necessita Espanya fent que siguin liderades des de Catalunya”. Així ho ha dit el vicepresident del Parlament i membre de l’Executiva de Ciutadans (C’s), José M. Espejo-Saavedra, després que la Mesa del Congrés hagi  rebutjat la petició  de grup  parlamentari de Convergència per  no complir el reglament i amb els únics vots en contra de Ciutadans.

En relació amb la resolució del TC sobre la votació separatista del 27 de juliol al Parlament, Espejo-Saavedra ha senyalat que la decisió del TC és “normal donat que en qualsevol país democràtic quan hi ha un incompliment  de la llei o d’una resolució judicial els tribunals actuen”.

En una entrevista al Matí de Catalunya Ràdio, Espejo-Saavedra ha lamentat que el president de la Generalitat “hagi posat Catalunya en mans de la CUP”. I ha destacat que per mirar de superar la qüestió de confiança del 28 de setembre “no ha obert negociacions amb cap altra força política parlamentària, el que posa de manifest que només li interessa la  independència i no les polítiques que necessita Catalunya”. En aquest sentit ha advertit al president Puigdemont que, en cas de superar la qüestió de confiança a Catalunya “hi haurà una legislatura inestable” perquè els pactes amb la CUP són “puntuals i envoltats d’incertesa”.

El vicepresident del Parlament i membre de l’Executiva de C’s ha dit als que pensen que la solució és separar-se d’Espanya que “l’alternativa és oferir-los un projecte que contempli reformes en el sistema de finançament,  en les infraestructures i una regeneració profunda del sistema polític”. I ha afegit que aquestes reformes “es poden  liderar des de Catalunya” amb un partit  com C’s.

En relació a les negociacions per a la investidura del president del govern espanyol, José M. Espejo-Saavedra, ha demanat al PSOE “un exercici de responsabilitat” i els ha recordat que sense la seva abstenció “no hi haurà legislatura, ni govern, ni les reformes que Espanya necessita”. “Si el PSOE no fa aquest exercici ens veurem abocats a unes terceres eleccions i això és una mala notícia”,  ha conclòs.

Volver a ACTUALIDAD