Actualitat

Jorge Soler lamenta que la Generalitat adjudiqui el servei de l’oxigen sanitari a una empresa sense experiència “posant en risc el sector i la salut dels ciutadans”

by cscatalunya — 19 agost 2016 @ 10:55
Comparte

El diputat de C’s retreu a Forcadell que “no actuï com la presidenta de tots els catalans”, després que ahir va rebre la notificació del Tribunal Constitucional

“La Generalitat està posant en risc la salut dels ciutadans i el sector de l’oxigenoteràpia en adjudicar aquest servei a una empresa sense experiència”. Així ho ha dit el portaveu de Ciutadans (C’s) en la comissió de Salut del Parlament, Jorge Soler, després que el seu grup parlamentari hagi sol·licitat a la Generalitat la documentació* sobre la contractació de la gestió dels serveis de teràpies respiratòries a domicili en l’àmbit català i l’expedient de contractació pública a l’empresa Vivisol Ibérica. “Es tracta d’un servei prestat a pacients en un estat delicat i qualsevol error pot ser mortal”, ha alertat abans d’explicar que aquesta empresa “va quedar última en la valoració tècnica i, tot i així, va guanyar el concurs després d’oferir una rebaixa dels costos”.

El portaveu de C’s en la comissió de Salut al Parlament considera que “la salut és un pilar imprescindible que garanteix l’equitat del sistema”, per això, ha criticat que els ciutadans “segueixen patint llistes d’espera i retallades als professionals” i que, tot plegat, provoca “un col·lapse del sistema sanitari que perjudica la qualitat dels serveis”.

En relació al fet que la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha rebut la notificació del Tribunal Constitucional que recull la suspensió de les conclusions de la comissió separatista, ha defensat que “la llei és igual per a tothom”. A més, ha lamentat que Forcadell “segueix actuant com la presidenta de l’Assemblea Nacional de Catalunya” quan hauria de “defensar els interessos de tots com a presidenta de la cambra catalana”.

Sobre la propera reunió del president Puigdemont amb la CUP per parlar dels pressupostos i la ‘qüestió de confiança’, Jorge Soler ha assegurat que des de C’s volen “negociar amb la Generalitat polítiques i mesures socials per a tots els catalans”. I considera que “Catalunya necessita un govern que pensi en tots i resolgui els problemes de la gent” i no un que segueixi “perdent temps i diners dels catalans”. “Ciutadans fa més des de l’Oposició que la Generalitat des del Govern”, ha dit després de recordar que les estadístiques dels grups parlamentaris demostren que “C’s és el partit que ha presentat més propostes”.

Volver a ACTUALIDAD