Actualitat

Ciutadans (C’s) alerta que el retard en els pagaments de les subvencions a els CET posa en risc la viabilitat dels llocs de treball de les persones amb discapacitat

by cscatalunya — 25 agost 2016 @ 11:32
Comparte

La diputada de C’s, Noemí de la Calle, visita el Centre Especial de Treball ‘la factoria del mar’ i assegura que “l'atur del sector de la discapacitat és del 70%”

Tortosa, dijous 25 d’agost de 2016.

“La demora en els pagaments de les subvencions als Centres Especials de Treball (CET) posa en risc la viabilitat dels llocs de treball de les persones amb discapacitat”. Així ho ha manifestat la diputada de Ciutadans (C’s), Noemí de la Calle, davant les retallades del govern d’Espanya i els retards en els pagaments de les subvencions als CEE per part de la Generalitat. I ha assegurat que “una vegada s’iniciï el període de sessions, Ciutadans incidirà des del Parlament en el compliment del calendari de pagaments per part del Govern”.

 
En una visita al CET ‘La factoria del Mar’ acompanyada pels diputats de C’s al Parlament, Francisco Domínguez i Lorena Roldán, i el diputat de C’s al Congrés, Sergio del Campo, De la Calle, ha recordat que des de la formació taronja “s’han presentat diferents iniciatives en el Parlament de Catalunya per fomentar l’ocupació i la inclusió social de les de persones amb discapacitat”. I ha alertat que “actualment l’atur del sector de la discapacitat està entorn del 70%”.


Per la seva banda, el diputat de Ciutadans al Congrés per la província de Tarragona, Sergio del Campo, ha explicat que “C’s recorre el territori periòdicament i es reuneix amb diferents sectors de la societat per conèixer de primera mà les seves problemàtiques i necessitats”. En aquest sentit, ha apuntat que “la factoria del mar és un Centre Especial de Treball que dóna ocupació a més de 60 discapacitats en Terres de l’Ebre, generant riquesa econòmica i social pel territori”. 

Sergio del Campo ha traslladat que una de les principals reivindicacions del sector és “la falta de flexibilitat en les normatives sobre enclavaments laborals per facilitar la inserció de discapacitats en empreses externes”. Per això, ha apostat per que “les Administracions des de tots els nivells es posin al costat de les empreses i no al davant i eliminar qualsevol tipus de trava administrativa per promoure la creació d’ocupació de qualitat”.

Volver a ACTUALIDAD