Actualitat

Carlos Carrizosa: “Ciutadans vol celebrar una Diada de l’11S neutral i despolititzada que representi tots els catalans”

by cscatalunya — 26 agost 2016 @ 11:51
Comparte

El portaveu de C’s al Parlament sol·licita la compareixença del conseller de Justícia davant “l'increment d'agressions a les presons catalanes”

Barcelona, divendres 26 d’agost de 2016.

“Ciutadans vol poder celebrar una Diada de l’11 de setembre neutral i despolititzada que representi tots els catalans, sigui quina sigui la seva ideologia”. Així ho ha assegurat el portaveu de Ciutadans (C’s) al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, que ha instat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a“rectificar” l’agenda d’actes institucionals: “Estaríem encantats d’assistir, però el govern està dissenyant un acte partidista i reivindicatiu dels seus postulats polítics”. I ha anunciat que C’s celebrarà la Diada de Catalunya “de manera festiva”, com ja ha fet els últims anys a Tarragona i Barcelona.

En una roda de premsa a la seu del partit a Barcelona, el portaveu del Grup Parlamentari ha anunciat que C’s ha sol·licitat la compareixença del conseller de Justícia, Carles Mundó, i del Director General de Serveis Penitenciaris, Amand Calderó, davant “l’increment d’agressions a les presons catalanes”, després dels últims episodis registrats aquest estiu a Quatre Camins i de Brians 2, entre d’altres. Acompanyat de les diputades i membres de la comissió de Justícia, Lorena Roldán i María Valle, ha denunciat que en el que portem d’any s’han registrat onze incidents de mitjana al mes, davant dels 5’5 casos de mitjana mensuals de l’any passat.“És necessària una millora dels protocols, així com més mitjans humans i materials, per garantir la seguretat dels funcionaris i dels interns”. I ha posat com exemple: “Quatre funcionaris per 150 interns en un pati és una ràtio clarament insuficient”.

Davant d’aquesta situació, Carrizosa ha criticat que Mundó “descuidi la gestió de la seva conselleria mentre fa xerrades sobre com saltar-se la Llei des de les institucions a l’anomenada ‘universitat d’estiu'” de Prada de Conflent. En aquest sentit, ha demanat també explicacions sobre les retallades en la plantilla i el col·lapse de l’administració de justícia aquest estiu, que publica avui la premsa.

D’altra banda, a preguntes dels periodistes, el portaveu de C’s ha afirmat que si els pressupostos inclouen una partida per al denominat referèndum unilateral d’independència, C’s recorrerà els comptes: “S’estaria malversant diners dels catalans. És il·legal, perquè no és competència de la Generalitat, i els impugnarem on faci falta”.

Volver a ACTUALIDAD