Actualitat

Arrimadas: “Mentre uns demanen independència, C’s treballa per millorar el sistema de finançament de les CCAA, les condicions dels autònoms i garantir la igualtat”

by cscatalunya — 29 agost 2016 @ 11:20
Comparte

La líder de l'Oposició a Catalunya presenta un Pla d'Infraestructures per millorar la qualitat de vida dels “més de 400.000 viatgers que utilitzen diàriament el servei de Rodalies a Catalunya”

Barcelona, dilluns 29 d’agost de 2016.

“Mentre uns demanen independència, C’s treballa per millorar el sistema de finançament de les Comunitats Autònomes, les condicions laborals dels autònoms i garantir la igualtat de tots els espanyols”. Així ho ha dit la líder de Ciutadans (C’s) a Catalunya, Inés Arrimadas, després d’enumerar alguns dels 150 compromisos de Ciutadans per reformar Espanya: “Hem aconseguit un acord perquè hi hagi menys burocràcia, menys impostos i més protecció social per als autònoms; que s’introdueixi un complement salarial per a les rendes que estiguin per sota del Salari Mínim Interprofessional; que es bonifiqui la totalitat de la quota de les dones autònomes durant el permís de maternitat i durant la seva reincorporació; que s’incorpori la dació en pagament i que es revisi l’amnistia fiscal perquè el que no compleixi, pagui; entre d’altres coses”.
En una roda de premsa a la seu de C’s a Barcelona, Arrimadas ha assegurat que els 150 compromisos per reformar Espanya “són bons per a Catalunya també” i que “milloraran la vida dels catalans”: “Per primera vegada en trenta anys s’obrirà el meló del sistema de finançament de les Comunitats Autònomes i s’engegarà una infraestructura tan important com és el Corredor del Mediterrani”.

Sobre la reunió d’aquest matí entre el líder del PP, Mariano Rajoy, i el del PSOE, Pedro Sánchez, Arrimadas ha criticat que els socialistes “diguin ‘no’ a l’acord, ‘no’ a intentar formar Govern i ‘no’ a unes terceres eleccions”, i s’ha preguntat: “Quina és la proposta del PSOE?”. Tanmateix, ha recordat que “100 dels 150 compromisos es van acordar amb el PSOE fa tan sol uns mesos”, i ha demanat als socialistes que “reflexionin, perquè l’alternativa a la investidura són unes terceres eleccions”.
En clau catalana i sobre “l’estiu negre” viscut pels més de 400.000 viatgers diaris de Rodalies a Catalunya, Arrimadas ha anunciat que “C’s ha presentat un Pla d’Infraestructures per millorar la qualitat de vida dels catalans”. Acompanyada per la portaveu de Territori al Parlament, Marina Bravo, ha afirmat que la primera moció que la formació taronja presentarà a la càmera catalana en aquest nou curs polític serà sobre “la priorització i la millora de les infraestructures ferroviàries”, quelcom que considera que “hauria de ser una prioritat per a la Generalitat”.
La líder de C’s a Catalunya ha denunciat “els aeroports buits, les obres faraòniques inacabades i la falta de compromís per engegar el Corredor del Mediterrani”. I ha recordat, tant al Govern com a la Generalitat, que “la competència en matèria ferroviària és compartida”: “Deixin de costat les lluites polítiques i comencin a treballar i a prioritzar la inversió en aquelles infraestructures que generan un retorn econòmic i social”.

Volver a ACTUALIDAD