Actualitat

Sonia Sierra alerta que la consellera Ruiz “no ha fet els deures” en deixar les escoles sense els recursos suficients pel nou curs escolar

by cscatalunya — 2 setembre 2016 @ 10:35
Comparte

La portaveu de C’s a la comissió d’Ensenyament alerta que els barracots “són un problema estructural a Catalunya” que fa que els alumnes “no puguin donar classe en les condicions adequades”

“La consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, no ha fet els deures aquest estiu i torna a suspendre al setembre en deixar els centres educatius sense els recursos suficients”. Així ho ha dit la portaveu de Ciutadans (C’s) a la comissió d’Ensenyament, Sonia Sierra, després que la consellera hagi anunciat la incorporació de 798 professors aquest nou curs tot i l’elevat augment d’alumnes als centres. A més, ha assegurat que, tal i com reclamen des de la comunitat educativa, “calen uns 7.000 professors per fer front a les necessitats dels centres” i ha alertat que “les substitucions no començaran a fer-se fins el 8 de setembre, quan hauria d’estar garantit que comencessin des del primer dia”.

En declaracions als mitjans de comunicació al davant de l’Institut Verdaguer de Barcelona, Sierra ha alertat sobre els barracots que encara hi ha a moltes escoles catalanes i ha advertit que “s’han convertit en un problema estructural del sistema educatiu català”.

La diputada de C’s ha explicat que aquest curs comença amb un total de 1.010 barracots, el que suposa catorze més que el curs anterior i una xifra que està per sobre de “la mitjana dels darrers 19 anys, que ha estat de 828”. Davant aquesta situació, Sonia Sierra ha recordat que C’s ha presentat una moció al Parlament “per acabar amb aquest problema i que els alumnes puguin donar classes en les condicions adequades”.

Volver a ACTUALIDAD