Actualitat

De la Calle a Bassa: “No és la primera vegada que els protocols de la Generalitat fallen a l’hora de protegir els menors d’abusos i maltractaments”

by cscatalunya — 5 setembre 2016 @ 11:12
Comparte

La portaveu de C’s en Afers Socials i Families demana “reforçar la detecció, la intervenció i la prevenció de les situacions de maltractament a menors en l'àmbit educatiu”

Barcelona, dilluns 5 de setembre del 2016. “No és la primera vegada que els protocols de la Generalitat fallen a l’hora de protegir els menors d’abusos i maltractaments”. Així l’hi ha retret la portaveu de Ciutadans (C’s) a la comissió d’Afers Socials i Famílies, Noemí de la Calle, a la Consellera Dolors Bassa, després de comparèixer al Parlament per donar explicacions sobre el cas dels menors tutelats per la Generalitat que van ser víctimes d’una xarxa de pornografia infantil. I ha fet referència a un estudi de la Universitat de Barcelona que evidencia que “els mecanismes d’atenció i protecció que s’han pres per part de l’Administració són insuficients”.

Després de reconèixer la Consellera que van ser els Mossos els qui van alertar al centre de les contínues visites que realitzava un dels menors a la casa on succeïen els fets, la portaveu de C’s en la Comissió ha alertat que la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) “ha d’estar en condicions de garantir la protecció dels nens i, si no la garanteix o no està en condicions de fer-ho, caldrà fer un replantejament en profunditat o reforçar-la”. A més, ha insistit en què “cal reforçar la detecció, la intervenció i sobretot la prevenció”, com ja va plantejar C’s en una Proposició de Llei de mesures urgents per a la prevenció i tractament de les situacions de maltractament a menors en l’àmbit educatiu.

Sobre el cas del col·legi dels Maristes de Barcelona, Noemí de la Calle ha manifestat que “no és d’estranyar” que el Departament no exerceixi l’acusació popular en el procés contra l’ex professor “donada la inactivitat durant 2006-2012 de la conselleria de Benestar Social i Família”. A més, li ha preguntat al Govern si ha complert amb el seu compromís de “revisar els protocols amb les escoles concertades, que fins al moment no estaven obligades a informar a les autoritats quan es donava un cas d’abusos” i si ha reunit al comitè interdepartamental de seguiment i coordinació de protocols en matèria d’abús sexual a menors.

Finalment, li ha reiterat el seu compromís de “sumar esforços” i treballar “conjuntament per acabar amb un tipus de violència que té múltiples conseqüències en les persones que la pateixen”.

Volver a ACTUALIDAD