Actualitat

C’s sol·licita la compareixença de la consellera Bassa perquè expliqui la inacció del Govern davant dels recents casos d’homofòbia a Catalunya

by cscatalunya — 6 setembre 2016 @ 11:43
Comparte

Carrizosa alerta, a pocs dies de l’inici escolar, que la consellera d’Ensenyament “no ha fet els deures en no solucionar els problemes com el de les ràtios o els barracots”

Barcelona, dimarts 6 de setembre del 2016. El portaveu de Ciutadans (C’s) al Parlament, Carlos Carrizosa, ha reclamat a la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, que “doni explicacions” a la comissió* d’Igualtat de la cambra catalana sobre “la seva inacció davant dels recents casos d’amenaces homòfobes que hi ha hagut a través de les xarxes socials”. A més, ha assegurat que “un cop més, Ciutadans fa la feina que la Generalitat no fa” i ha anunciat que el seu Grup Parlamentari registrarà una Proposta de Resolució amb les qüestions que des de Ciutadans consideren que són “importants i haurien de figurar en el reglament de desplegament del protocol de la llei LGTBI”.

En una roda de premsa al Parlament, Carrizosa ha reiterat el compromís del seu partit “en la defensa d’aquest col·lectiu” i ha recordat algunes iniciatives aprovades pel Parlament “per lluitar contra la LGTBIfòbia a les escoles” i per “afavorir la normalització del col·lectiu i l’elaboració d’un protocol sobre el deure d’intervenció de la Generalitat”.

Sobre l’inici del curs escolar, Carrizosa ha alertat que la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, “no ha fet els deures i ha tornat a suspendre al setembre perquè no ha solucionat problemes com el de les elevades ràtios a classe o el dels barracots””. A més, ha anunciat el seu suport als sindicats acampats a la conselleria d’Ensenyament “demanant millores que des de Ciutadans ja s’han demanat”, com les substitucions dels professors des del primer dia o la reducció de dues hores lectives al professorat major de 55.  I ha lamentat que el govern de la Generalitat “es resisteixi a parlar de millores pels catalans”, com la gratuïtat dels llibres de text que proposa C’s.

Volver a ACTUALIDAD