Actualitat

Arrimadas: “Hem d’aprofitar les noves majories al Congrés per defensar reivindicacions econòmiques i socials dels catalans”

by cscatalunya — 7 setembre 2016 @ 11:37
Comparte

Arrimadas presenta a Puigdemont 15 reformes “defensades per C’s al Congrés i necessàries per Catalunya: un nou sistema de finançament, el Corredor Mediterrani o millores pels autònoms, entre d’altres”

Barcelona, dimecres 7 de setembre del 2016. “Hem d’aprofitar les noves majories al Congrés per defensar reivindicacions econòmiques i socials dels catalans”. Així ho ha dit la líder de l’Oposició a Catalunya, Inés Arrimadas, després de reunir-se amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, al Palau de la Generalitat, dies abans de la Qüestió de Confiança. I ha explicat que li ha traslladat al President la necessitat de “tenir un Govern que no renunciï a defensar els interessos dels catalans com ja ha fet”, sinó que “dialogui” amb el Govern d’Espanya “per dur a terme les reivindicacions que porten anys en un calaix”.

“Mentre Puigdemont continua obsessionat en aprovar lleis per trencar Espanya, Ciutadans treballa perquè els catalans visquin millor en una Espanya reformada”, ha defensat en declaracions als mitjans de comunicació a la sortida del Palau.

Per això, Arrimadas li ha presentat al President un document(*) amb 15 reformes “defensades per Ciutadans al Congrés i necessàries per Catalunya”: millorar el sistema de finançament de les comunitats autònomes, impulsar infraestructures com el Corredor Mediterrani, igualar el permís de maternitat i paternitat o millores pels autònoms, entre d’altres. I ha afegit, en referència als partits nacionalistes: “Mentre ells estan disposats a donar un ‘sí’ a Madrid a canvi d’un referèndum d’independència, Ciutadans ha donat un ‘sí’ a canvi de reformes que els catalans porten anys reivindicant”.

Pel que fa a la qüestió de confiança del proper 28 de setembre, Arrimadas ha assegurat que Ciutadans no donarà el seu suport al President i li ha advertit que “mentre continuï amb el plantejament de trencar Espanya només tindrà el suport de la CUP, que ja veurem com es traduirà”.  

I sobre la Diada ha subratllat que li agradaria que fos una festa que “tots els catalans puguin celebrar-la junts”. A més, ha afegit que el fet que hi hagi menys inscrits per la manifestació “demostra el cert esgotament de l’independentisme i que cal amb urgència buscar una solució dialogada que no deixi cap català enrere”.

Volver a ACTUALIDAD