Actualitat

Sierra celebra que les escoles catalanes garanteixin la integració dels alumnes transgènere amb un protocol impulsat per C’s

by cscatalunya — 9 setembre 2016 @ 11:42
Comparte

La portaveu de C’s a la comissió d'Ensenyament insta la Generalitat a continuar treballant per “evitar qualsevol risc d'assetjament escolar per motius de gènere”

Barcelona, divendres 9 de setembre de 2016.

La diputada de Ciutadans (C’s) i portaveu a la comissió d’Ensenyament del Parlament, Sonia Sierra, ha celebrat que els centres escolars de Catalunya comencin el curs aplicant el protocol per tractar als alumnes transgènere, impulsat per C’s al febrer, per “garantir-ne la seva integració”, tal com publica avui El Periódico de Catalunya.

“Amb aquesta iniciativa, proposada per C’s, aconseguim respondre a reivindicacions bàsiques d’aquestes famílies perquè es respecti la decisió dels menors”, ha destacat. I ha posat com a exemple “que els professors es dirigeixin als alumnes pel nom que han escollit, encara que encara no sigui oficial, o que puguin utilitzar els vestuaris del gènere del que se senten”, per la qual cosa ha recordat que és necessària la formació dels docents.

Sierra ha reiterat que la moció de Ciutadans va ser “la primera dedicada al col·lectiu LGTBI que es va aprovar per unanimitat en la cambra catalana” i que el partit taronja n’ha presentat a nivell municipal en més de 80 ajuntaments.

La diputada ha assenyalat a més que la Llei 14/2011 de LGTBI es va aprovar fa dos anys, però fins ara no s’ha desenvolupat. Per això, ha advertit que “cal continuar avançant” i ha instat la Generalitat a “deixar de demanar als pares l’informe mèdic, que és voluntari, per acreditar el trànsit entre gèneres”, perquè “es tracta aquests menors com si estiguessin malalts”. “Són nens que han de viure feliços com qualsevol altre i tenir totes les oportunitats per evitar qualsevol risc d’assetjament escolar per motius de gènere”.

 

Resultat de la votació de la moció de C’s sobre transfòbia:

– Punts 2 i 6.bis: 119 a favor i 11 abstencions (PP).

– Punt 7: 62 a favor i 69 en contra (JxSi i CUP).

– Resta de la moció: Aprovada per unanimitat.

Volver a ACTUALIDAD