Actualitat

Arrimadas: “La solució a la situació de Catalunya no passa per fer un referèndum d’autodeterminació ni per saltar-se les lleis, sinó per reformar Espanya”

by cscatalunya — 13 setembre 2016 @ 09:08
Comparte

La líder de C's a Catalunya aposta per "un sistema de finançament de les CCAA més just, més transparent i que garanteixi la justícia social"

Barcelona, dimarts 13 de setembre del 2016. “La solució a la situació de Catalunya no passa per fer un referèndum d’autodeterminació ni per saltar-se les lleis, sinó per reformar Espanya”. Així ho ha afirmat la presidenta de Ciutadans (C’s) a Catalunya, Inés Arrimadas, en una entrevista a ‘El Matí’ de Catalunya Ràdio, i ha reiterat que “cal aprofitar les noves majories al Congrés perquè Catalunya lideri els canvis que calen a Espanya”.

“Puigdemont no vol parlar de ‘xiringuitos’ polítics, ni de corrupció, ni de l’Administració de Justícia, només vol parlar d’independència”, ha manifestat Arrimadas. I li ha retret que Convergència ha renunciat a aprofitar el canvi de majories al Congrés per reclamar “reivindicacions històriques com una reforma constitucional, impulsar millores pels autònoms o un sistema de finançament per les Comunitats Autònoms més just, més transparent i que garanteixi la justícia social; això és el que està fent ara C’s i el que Convergència ha renunciat a fer”.

Sobre la proposta del president de la Generalitat de convocar un referèndum d’autodeterminació o, en el seu defecte, unes noves eleccions autonòmiques per l’any vinent, Inés Arrimadas li ha recriminat que “torni a la casella de sortida” i li ha demanat que “deixi de fer política ficció i comenci a fer política realista”. A més, ha instat al Govern a que“deixi de prendre el pèl als qui, legítimament, demanen la independència, quan ell mateix sap perfectament que no serà possible” i ha criticat que el PP “continuï tancant els ulls a la realitat apostant per l’immobilisme”.

Volver a ACTUALIDAD