Actualitat

Carrizosa: “Mentre la Generalitat retalla en dependència, gasta 1.040.000€ dels catalans en llogar locals per a les seves delegacions a l’estranger”

by cscatalunya — 16 setembre 2016 @ 11:53
Comparte

El portaveu parlamentari anuncia que C’s ha preguntat a la Generalitat pel cost i l'objectiu dels viatges de Mas, Puigdemont, Homs i Romeva

“Mentre la Generalitat retalla en dependència, gasta 1.040.000€ dels catalans a llogar locals per a les seves delegacions a l’estranger”. Així ho ha alertat el portaveu parlamentari de Ciutadans (C’s), Carlos Carrizosa, segons les xifres dels contractes que el Govern ha facilitat a C’s en resposta a la sol·licitud d’informació del partit sobre el cost anual del lloguer dels locals on es troben les seus de la Generalitat a Madrid (609.686€) i en països de l’estranger com Brussel·les (305.000€), París (199.800€), Nova York (204.270€), Washington (148.991€), Londres (62.592€), Roma (54.500€), Viena (32.083€) i Berlín (31.045€). “Al 2015 la partida del Govern per a la prestació econòmica d’assistència personal a dependents era de 365.169,31€ per a tot l’exercici i al 2016 l’han retallat i és de 223.712€”, ha posat com a exemple.

En una roda de premsa al Parlament de Catalunya, ha instat al conseller d’Acció Exterior, Raül Romeva, a “coordinar-se amb les ambaixades de l’Estat per evitar despeses innecessàries” i a fer Acció Exterior “dins del marc estatutari per promocionar la cultura, l’economia i el turisme de Catalunya a l’estranger” en lloc de la independència. I ha manifestat que el ministre d’Exteriors, José Manuel Margallo, que opina sobre política catalana amb “declaracions desafortunades”, ha de “liderar, dirigir i aclarir la política exterior en benefici de tots els espanyols”.

Acompanyat per la portaveu en la comissió d’Acció Exterior, Susana Beltrán, ha anunciat que C’s també ha sol·licitat a la Generalitat “conèixer l’import del lloguer del local en el qual es troba la seu del Govern a Portugal”, inaugurada recentment. I ha afegit que, a més, C’s ha instat a la Generalitat a aclarir els acords signats entre la delegació catalana a Estats Units i l’empresa d’assessoria internacional ‘Independent Diplomat’: “els catalans mereixen saber el que paga el seu govern per aquests serveis amb els diners de tots i en quina partida dels pressupostos es reflecteix aquesta despesa”.

Carlos Carrizosa ha destacat que el seu partit també ha preguntat per escrit a la Generalitat el cost i l’objectiu dels viatges a l’estranger i a altres comunitats autònomes espanyoles en els últims dos anys de l’expresident Artur Mas, el seu conseller de Presidència, Francesc Homs, del president Carles Puigdemont i del conseller d’Acció Exterior, Raül Romeva. “Volem que expliquin quants diners dels catalans s’han gastat, amb quins objectiu han fet aquests viatges i quantes persones els han acompanyat”, ha resolt.

Volver a ACTUALIDAD