Actualitat

De Páramo a Peral: “El monotema comença a avorrir també als espectadors i per això TV3 té els pitjors resultats d’audiència de la seva història”

by cscatalunya — 16 setembre 2016 @ 10:05
Comparte

El portaveu de C’s en la CCMA critica que Peral vulgui tenir una televisió nacional de Catalunya però “s'oblidi que la majoria dels catalans volen seguir sent espanyols”

Barcelona, divendres 16 de setembre del 2016. “El monotema comença a avorrir també als espectadors i per això TV3 té els pitjors resultats d’audiència de la seva història”. Així s’ha dirigit el portaveu de Ciutadans (C’s) en la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Fernando de Páramo, al director de TV3, Jaume Peral, a qui li ha advertit que “des que la televisió pública de Catalunya dirigeix els seus continguts només a una part dels catalans la tendència de les audiències sempre ha estat a la baixa”.

“Vol ser la televisió nacional de Catalunya però s’oblida que la majoria dels catalans volen seguir sent espanyols”, li ha retret a Peral. I li ha criticat que contínuament intenti justificar la baixa audiència amb excuses com l’Eurocopa quan “és la televisió autonòmica amb més pressupost”.

En una pregunta sobre la cobertura en TV3 del debat a quatre en les passades eleccions del 20-D, De Páramo ha criticat les “versions contradictòries” que van donar la Consellera Neus Munté i la presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, a l’hora d’explicar perquè no es va retransmetre aquest debat en la cadena pública. “Mentre Llorach explicava que no es va retransmetre perquè ho feien altres cadenes, Munté ho atribuïa a que no hi havia representació de les formacions polítiques de Catalunya quan sí que hi era un partit i líder nascuts a Catalunya” com Ciutadans. I ha afegit: “una vegada més, enlloc de pensar en els interessos dels catalans han pensat en els interessos del seu partit Convergència”.

Per la seva banda, el diputat Carlos Carrizosa ha fet referència a un informe publicat pel diari El Mundo on s’explica que “hi ha tres alts càrrecs de la CCMA que cobren més del que els correspondria pel seu càrrec”, fins i tot més que el president del Govern d’Espanya. Carrizosa li ha recriminat a Llorach que “els impostos que paguen els catalans vagin a pagar salaris desorbitats” mentre els propis treballadors de l’organisme públic “estan sent castigats amb els ERE, amb retallades, amb jubilacions anticipades i amb una càrrega de treball desorbitada”.

Per acabar, Carrizosa ha criticat que TV3 ometi sistemàticament tot el que es refereixi a Espanya, fins i tot la seva bandera, en informacions sobre els Jocs Olímpics: “Deixin de jugar amb els diners de tots els catalans amb uns mitjans que paguem tots i respectin el dret que tenen de ser informats amb neutralitat”.

Volver a ACTUALIDAD