Actualitat

Arrimadas: “Apostem pel Corredor Mediterrani perquè volem connectar millor Catalunya amb la resta d’Espanya i d’Europa, al contrari del que vol fer Puigdemont”

by cscatalunya — 19 setembre 2016 @ 08:38
Comparte

Arrimadas recorda que aquesta infraestructura ha estat “una exigència” en els pactes amb PSOE i PP al Congrés, “mentre CDC i ERC només demanaven un referèndum d'autodeterminació"

València, dilluns 19 de setembre del 2016. “Apostem pel Corredor Mediterrani per connectar millor Catalunya amb la resta d’Espanya i d’Europa, al contrari del que vol fer Puigdemont”. Així ho ha manifestat la líder de Ciutadans (C’s) a Catalunya, Inés Arrimadas, en declaracions als mitjans de comunicació al tren de camí al Fòrum Valencià pel Corredor Mediterrani i la Taula Estratègica pel Corredor Mediterrani de Catalunya en la Generalitat Valenciana. Arrimadas ha apuntat que aquesta infraestructura “ha de prioritzar-se perquè és fonamental per a Catalunya i també per al conjunt d’Espanya” i li ha advertit al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que“demanar la independència i la desconnexió de Catalunya és incompatible amb apostes de major connexió com aquestes”.

Acompanyada per la diputada i portaveu de C’s en Territori, Marina Bravo, la líder de C’s a Catalunya ha recordat que per a C’s el Corredor Mediterrani ha estat “una exigència” en els pactes per a la investidura amb PSOE i PP al Congrés, “mentre que CDC i ERC feien d’espectadors i només oferien un sí a canvi d’un referèndum d’autodeterminació”.“CDC i ERC estan bloquejant el Corredor Mediterrani i moltes altres reformes que són imprescindibles també per a Catalunya i que estan incloses en els acords tant amb PSOE com amb PP”, ha alertat.
Arrimadas ha criticat “el retard injustificable en l’obra i la falta de priorització per part del Ministeri” i també “la falta de coordinació i col·laboració” entre el govern d’Espanya i la Generalitat. A més, ha advertit que ambdues administracions “no han tingut un criteri tècnic a l’hora de prioritzar les infraestructures i, per això, han d’assumir responsabilitats” i ha recordat també obres de la Generalitat com la L9 del metro o la xarxa secundària del Canal Segarra-Garrigues. “El Ministeri ha de tenir un major compromís amb les infraestructures pendents a Catalunya, però l’aposta rupturista de la Generalitat bloqueja possibles acords”, ha afegit.
A poques hores que l’exconseller de Presidència de la Generalitat, Francesc Homs, declari davant el Tribunal Suprem (TS) per la consulta del 9N, Arrimadas ha criticat que tant ell com Artur Mas “demostrin una gran incoherència en dir davant les televisions que estan orgullosos de desobeir i després, davant els jutges, diguin que no ho van fer”.Tot i així, ha manifestat que no li agrada tenir exconsellers ni expresidents imputats, però “tampoc que se saltin les lleis democràtiques i la justícia i que facin de l’enfrontament una forma de fer política”.

Volver a ACTUALIDAD